BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

"Gebersinler!"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, açlık grevindeki mahkum ve tutuklular için "geberene kadar devam etsinler" demiş.Biz daha bu "Kürt sorunundan" çok çekeriz!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, açlık grevindeki mahkum ve tutuklular için "geberene kadar devam etsinler" demiş.

Biz daha bu "Kürt sorunundan" çok çekeriz!

İnsan hayatından bahsediyoruz, kim olursa olsun bir can taşıyan varlıktan bahsediyoruz.

İnançlı olduklarını söyleyenler, can almanın en büyük günah sayıldığı dine mensup olduklarını her fırsatta gündeme getirenler, çıkıyor ve bir insanın ölümü için dua edebiliyor, bir de bu çıkışı sorunun çözümü gibi görebiliyor.

Adalet Bakanlığı'nın bu konudaki çalışmasını takdirle karşılıyorum, bir can gitmemesinin derdindeler. En azından kontrollerle hayata tutundurma çabası veriyorlar kendilerini ölümün koynuna atma çabası verenler için.

Fakat gel gör ki, yapılması gerekenler tam anlamıyla yapılamıyor.

Başbakanın, açlık grevleri başlamadan önceki bir yemek görüntüsünü tarihini de bile bile sürekli gündeme getirmesi soruna sorun katıyor. Pişmiş aşa su katmak gibi bir şey bu durum, daha ne kadar su kaldırabilir bu yemek bilinmiyor.

Açlık grevindekiler 55 gününü doldurdu, bundan sonrasında ölmeseler yaşasalar bile kalıcı hasarlarla devam edecekler hayatlarına büyük ihtimalle. Artık iki taraflı bir görüşme sonucu bir karara varılmalı ki olacaklar önlenebilsin.

Allah korusun, cezaevinde bir tek kişinin hayatını kaybetmesi bile Türkiye'yi karanlık bir sürece sokmaya yeter.

Eğer cezaevlerinden bir tek cenaze çıkarsa, baskıların ve terör olaylarının artarak çoğalacağı aşikar.

Belli ki iktidar bu konuda tek başına karar vermeye çalışıyor, bu da asla çözüm olmayacak gibi görünüyor. Bu durumda iki taraflı bir görüşme iki tarafı da rahatlatabilir, makul istekler için uzlaşma yoluna gidilmesi Türkiye'yi bir felakete sürülmekten kurtarabilir.

Sağduyunun hakim olduğu, açlık grevine giden bu insanlara insan oldukları için kol kanat gerilen (hani yaratandan ötürü) bir Salı günü olmasını diliyorum.

Umarım, bugün grup toplantılarında konuşacak liderler dünyadaki en değerli şeyin insan hayatı olduğunu önemseyerek, barışçıl bir konuşma yaparlar…

Umarım...