BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Gaziler günü mesajları 19 Eylül kutlama mesajları resimli

Bugün kahramanlık günü de denilen 19 Eylül Gaziler günü. Bu özel ve anlamlı gün için çevrenizde bildiğiniz tanıdığınız kahraman gazilerimize yollayacağınız resimli 19 Eylül Gaziler Günü kutlama mesajları ve tebrik sözleri haberimizde. En güzel ve en duygusal 19 eylül Gaziler Günü mesajları için sayfamıza göz atın...

Abone ol

19 Eylül Çarşamba yani bugün Gaziler Günü. Yurt genelinde çeşitli toplantı ve törenlerle kutlanacak bu şanlı güne özel en güzel ve duygusal 19 Eylül Gaziler Günü mesajları haberimizde. Siz de yazımızdan en beğenilen resimli mesajları ve sözleri bularak yakın çevrenizde bulunan kahraman gazilere bir kısa mesaj gönderebilirsiniz. İşte merak ettiğiniz detaylar ve ayrıntılar...

GAZİLER GÜNÜ NE ZAMAN BAŞLADI: Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’since Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e, “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” ünvanı verilmiştir. 19 Eylül, “GAZİLER GÜNÜ” olarak kutlanmaktadır. Gaziler gününde yapılacak törenler, Başbakanlığın 24 Ağustos 2004 tarih ve 25209 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmeliği esaslarına göre düzenlenir.

Aynı gün diğer bir deyimle "Kahramanlık Günü" olarak da kutlanmaktadır. Yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız.

GAZİLER GÜNÜ MESAJLARI
Vatan için yaşayıp öldünüz; Siz toprağa değil, kalplere gömüldünüz.

”Hain pusularla söndürülen yaşamlara her geçen gün yenileri ekleniyor.Acımadan namertçe arkadan uzanıyor katillerin eli gencecik bedenlere.Kıydıkları canların hesabı bu dünyada sorulmasa bile, mahşer de yakalarına yapışacak koskoca bir millet var bu topraklar üzerinde.”

Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşında yaşamıştır. "Ya istiklal, ya ölüm!" demiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Gaziler gününüz kutlu olsun.

Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk Ordusu, daha sonra dünya barışını korumak için görev almıştır. Gaziler gününüz kutlu olsun.

Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır. Gaziler gününüz kutlu ve mübarek olsun

Gazi oldum arkadaşlar, Bedel lazımdı ey dostlar, Kutsalları hep korudlura, Bizden önceki gazi ordular...

Gazilerimize saygı duyalım, Ölenlerini rahmetle analım, Hayatlarından ibret alalım, Değerlerini anlayalım, Allah için savaştılar, Varlıklarını ortaya koydular, Bu günleri görseydiler, Acaba bize ne derdiler...

Her büyük meydan muhare-besinden, her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir âlem (dünya) doğmalıdır, doğar. Yoksa başlı başına bir zafer, boşa gitmiş bir gayret olur.

Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.

Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve Gazi, toprağı vatan; insanı ulus yapan değerlerdir.

Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz.

Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve Gazi, toprağı vatan; insanı ulus yapan değerlerdir.

Gazilik nesiller boyu taşınacak onurdur.

Bu ülke için; siz toprağa değiῘ, o güzel kalplere gömüldünüz.

Dağda 3-5 koyun sürüsü. Tutturmuş bir kürdistan türküsü. Eline aῘmış bayrak diye bir masa örtüsü. Satsan beş para etmez ne dirisi ne öῘüsü. Sen soyu soysuz toprak senin neyine. İte itῘik yapıp kafa tutma beyine. AnῘasa dediğimi sokaktaki köpek ağῘar haῘine !

Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır.

Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır.

Gaziler destansı tarihimizin yaşayan abideleridir.

”Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğruna ölen varsa vatandır!”

Vatanın bazğımsızlığı bölünmez bütünlüğünü borçlu olduğumuz Gaziler gününe özel hazırladığımız mesajlardan ayrınıtıları takip edebilirsiniz. 19 Eylül Pazartesi günü Gaziler Günü. Siz de yazımızdan en beğenilen resmli mesajları ve sözleri bularak yakın çevrenizde bulunan kahraman gazilere bir kısa mesaj gönderebilirsiniz.