BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te talep ve şikayetler hızlıca değerlendiriliyor

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen her türlü şikayet, talep ve görüşleri daha hızlı çözmek için kurduğu “ALO 153” hattını kurulduğu günden itibaren 679 bin 85 kişi aradı.

Abone ol

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler bünyesinde hizmet veren “ALO 153” hattına yazılı ve elektronik ortamda yapılan tüm talep, şikayet ve görüşler kayıt altına alınarak değerlendiriliyor.

7 gün 24 saat her türlü sorunların iletilebildiği hattı, kimisi sorunları hızlı bir şekilde çözüldüğü için tebrik ederken, kimisi de şikayet ve taleplerin dikkate alınarak geri dönüşünün sağlandığı için teşekkür etti.

Öte yandan iş danışmanlığı hizmeti sunmak için İş-Kur Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde belediye içerisinde “İş-Kur Servis” hizmeti kurulurken, “Gelin Etmeyin Okula Gönderin” projesi kapsamında da okula gönderilmeyen veya çocuk yaşta gelin edilmek istenen çocukların ihbarları değerlendirilerek, tekrardan eğitime kazandırılması için “444 27 00” çağrı merkezi destek hattı kuruldu.

Vatandaşlardan gelen talep, görüş ve şikayetleri çağrı merkezi personelince ilk kontakta çözülüyor. Konuyla ilgili SMS ile bilgilendirilerek numara verilen vatandaşlar, şikayet ve taleplerini bu numaradan takip edebiliyor. Ayrıca saha çalışması gerekli durumlarda ise talepler ilgili birimlere yönlendirilerek vatandaşlar bilgilendiriliyor.

TALEP VE ŞİKAYETLERİN 560 BİNİ ANINDA ÇÖZÜLDÜ

Bu arada çağrı merkezi yürütümü sadece çağrı merkezinde görev alan personel ile sınırlı değil. Gelen talep ve şikayetleri en kısa sürede sonuçlanmasını sağlamak amacıyla ilçe, belediyelerde ve birimlerde “130 Çağrı Merkezi” icapçısı görevli.

Böylelikle vatandaş ve belediyeler arasında köprü görevi gören çağrı merkezi, daha etkin ve hızlı bir şekilde iletişimi sağlıyor.

Kurumlar arası iletişimi sağlayarak çözüm merkezi olmayı hedefleyen çağrı merkezinin dışında “Beyaz Masa”da da yüz yüze görüşmeler yapılıyor.

Kişi tanıma özelliği sayesinde T.C Kimlik numarası esasına bağlı olarak çalışan çağrı merkezinin kişileri tanıması için bir kez aranması yeterli.

Çağrı merkezine kurulduğu günden itibaren GASKİ, zabıta, ulaşım, çevre, sağlık, toplu taşıma, gürültü, doğal hayat ve fatura konuları başta olmak üzere toplamda 679 bin 85 talep ve şikayet yapıldı. Bu çağrıların 560 bin 914’ü anında çözülürken geri kalanlar ise ilgili birimlere yönlendirildi