BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'in dev projesi: Kuzey şehir

TÜRKİYE'nin en büyük konut projesi olarak gösterilen 250 bin nüfusun yaşayacağı Kuzey Şehir Gaziantep'te yükseliyor. 8,5 milyon metrekare alanda kurulan Kuzey Şehir’de, cami, manav, kasap, bakkal gibi geleneksel sokak yaşam unsurları korunacak.

Abone ol

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, saha gezisi kapsamında 250 bin nüfusun yaşayacağı Kuzey Şehir projesi ve Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi‘nin (GASKİ) İleri Biyolojik Atıksu ve Hidroelektrik Santralleri (HES) çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı, çalışmaları yakından gördü. Başkan Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Latif Karadağ, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ve GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ile birlikte sahaya indi.

Saha gezisine Kuzey Şehir projesiyle başlayan Şahin, Türkiye'nin en büyük konut projesi olan 250 bin nüfusun yaşayacağı Kuzey Şehir’le yakından ilgilendi.  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilen "Kuzey Şehir" projesinin ilk etabını oluşturan 3 bin 500 konutun inşaatı büyük oranda tamamlandı. Şehitkamil ilçesinde 8,5 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak, yaklaşık 250 bin kişinin yaşayacağı Kuzey Şehir, Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak. Kuzey Şehir'de yaşayacak vatandaşlar, eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını kent merkezine gitmeye gerek duymadan karşılayabilecek. Mahallenin yeşil alanla çevrelenmesi, farklı ölçeklerde meydanların oluşturulması, araç yollarının sınırlandırılması, engellilerin kullanımını da içeren otoparklarla, ulaşım ağının ağırlıklı olarak yaya öncelikli ele alınması, projenin temel tasarım ilkelerini oluşturacak.

17 KİLOMETRELİK YENİ YOL AÇACAK

8,5 milyon metrekare alanda yaklaşık 250 bin nüfuslu bir yerleşim alanı olması planlanan "Kuzey Şehir" projesi, Türkiye'nin en büyük toplu konut projelerinden biri oldu. Projede, 5 katlı, 2 artı 1, 3 artı 1 ve 4 artı 1 evleri içeren bir tasarım yapıldı. 3 bin 500 konut büyük oranda tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi, 30 milyon liralık viyadükleriyle 17 kilometrelik yeni bir yol açacak, çalışmalar kapsamında bir taraftan 5. Organize Sanayi Bölgesinden (OSB) diğer taraftan da Araban-Yavuzeli hattını Kuzey Antep'e, Kuzey Antep'i Aktoprak'a bağlayacak. Projeyle hem konut ihtiyacı giderilecek, hem de OSB'de çalışan 150 bin kişi, her gün sabah akşam 2'şer saat taşınmaktan kurtulacak. Kuzey Şehir’in ardından GASKİ’nini 200 bin metreküp kapasiteli İleri Biyolojik Atıksu ve Atıksu Arıtma Tesisi Arşimed Burgulu Hidroelektrik Santralleri (HES) çalışmalarını da gezen Şahin, yetkililerden bilgi aldı.