BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99

Gaz(f) Bakanı!

Empati yeteneğinden yoksun insanların, başkalarının yaşadığı acıları ancak kendi başlarına geldiğinde anlayabildiğini hayat tecrübelerimizden biliriz çoğumuz. Hani kaybettikten sonra değerini anlamak gibi…

Empati yeteneği gelişmemiş insanlar, başkalarının sıkıntılarını, dertlerini, sevinçlerini, üzüntülerini anlayamazlar.

Çünkü onlara göre dünya onların etrafında dönmektedir. Bir arkadaşının başarısına sevinebilmeyi, üzüntüsüyle kahrolmayı beceremezler.

Sadece arkadaş mı? Hayır, dünyanın öteki ucundaki bir çocuğun çaresiz fotoğrafı karşısında sulanmıyorsa gözleri, sızlamıyorsa yürekleri en yakınındakilerin acısını anlamasını bekleyemeyiz onlardan.

Türkiye’de siyasetçi olmanın sanırım baş şartı empatiden yoksun olmak!

Seçim zamanı, oy uğruna verilen sözler,” benim vatandaşım, benim milletim, benim köylüm, benim işçim” diyen koca koca adamlar sonrasında her hangi bir sebeple kendilerini eleştirenlerin coplanmasına, yüzlerine biber gazı sıkılmasına aldırış etmezler.

Aslında yoksun oldukları empati duygusu yüzünden edemezler ama keşke onlar hiç olmazsa bunun farkına varabilseydi.

O yüzden,” bizim biber gazımız yüzde yüz doğaldır” diyen bir bakanın, ki gaf konusunda eline kimse su dökemez, “O zaman benim oğlum neden öldü?” diye soran annenin yürek acısını anlayabilmesi imkansızdır.

“Öleceği varmış ölmüş” demediyse şanslısınız!

Bana sorsalar siyasetçinin ilk ilkesi ne olmalıdır diye, ki aslında bütün insanlar için geçerlidir bu, empati kurma yeteneği olsun, gerisi gelir derim.

Başarının, mutlu olmanın, arkadaş olabilmenin, dost kalabilmenin, inandırıcı olabilmenin, saygının, huzurun temelinde en büyük katkı empatiye aittir çünkü.

Günlerdir yazılanlar, çizilenler aynı, hatta yıllardır bu böyle, şehitlere “Birkaç Mehmet” diyen de, “Bizim biber gazımız organiktir” diyen de, ölen maden işçilerinin ailelerine “Ne güzel öldüler” diyebilen de empati yoksunu siyasetçilerin kendi hayatları dışındaki hayatları ne kadar ucuz gördüklerinin göstergesi.

Empati yeteneğinden yoksun insanların, başkalarının yaşadığı acıları ancak kendi başlarına geldiğinde anlayabildiğini hayat tecrübelerimizden biliriz çoğumuz. Hani kaybettikten sonra değerini anlamak gibi…

Çok geç değil mi?

Twitter.com/nsrnylmz