BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  GÜNCEL

Gazeteciler İslamofobiyi tartışacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı dünyaca tanınmış gazetecileri, akademisyenleri ve gençleri İslamofobiyi konuşmak üzere İstanbul’da bir araya getiriyor.

Abone ol

Amerika’da yaşanan 11 Eylül saldırıları sonrasında başta Amerika’da olmak üzere Avrupa ülkelerinde de ortaya çıkan ve son zamanlarda yaşanan finansal krizle birlikte artış gösteren ‘İslamofobi’ye karşı Gençlik ve Spor Bakanlığı, dünyanın önde gelen gazetecilerini İstanbul’da ağırlayacak.

Maltepe Üniversitesi, Marmara Eğitim Köyü, Marma Kongre Merkezi’nde, 26-27 Ocak tarihlerinde düzenlenecek programa Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden genç gazeteciler ve iletişim fakültelerinin gazetecilik bölümü öğrencileri de katılacak.

Zirvede BBC, The Guardian, The Huffington Post, The Daily Telegrapy ve The Indepented gibi uluslararası basın kuruluşlarından 15 gazetecinin yanı sıra Türkiye’den 15 gazeteci ve akademisyen İslamofobi konusundaki görüşlerini açıklayacak. Medyadaki ayrımcı dile karşı farkındalık oluşturmak için yapılan programda, 'İslamofobi Nedir?', 'Batı Medyasında İslamofobi: Nedenler, Sonuçlar ve Çözüm Önerileri', 'İslamofobi ve Politika', 'İslamofobi ile İlgili Çözüm Önerileri' ve 'İslamofobi ve Gazetecilik' konu başlıkları altında İslamofobi kavramı incelenecek. Maltepe Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen programda tanınmış gazeteciler ile gelecekte uluslararası medyada görev alacak genç gazeteciler ve gençler arasında bir bağ kurulması amaçlanıyor. 125 gencin kabul edileceği programa şehir dışından katılacak olanların konaklama masrafları Maltepe Üniversitesi tarafından karşılanacak. TRT tarafından çekilen ‘İslamofobi' temalı belgeselin galasıyla bir fotoğraf sergisinin yer alacağı iki günlük organizasyona Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Maltepe Üniversitesinin yanı sıra genç gazetecilerin eğitimine verdiği destekle tanınan Medya Derneği de destek veriyor.