BIST 10.186
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.462,63

Gaz probleminiz varsa dikkat

Gaz probleminiz varsa dikkat

Birine gaz yapan yiyecek, diğeri için hiç sorun çıkarmayabilir. Ama çoğu kişi için gaz problemine sebep olabilecek bazı besinler var.

Gaz probleminiz varsa dikkat

Farz edelim o gün çok önemli bir programınız var. Giymek istediğiniz kıyafet aklınızda hazır. Ama tam giyindiğinizde bir bakıyorsunuz, karnınız şişmiş ve ortaya çıkmış! Bu duruma düşmemek için alabileceğiniz önlemler bu yazıda... Herkesin sindirimi, metabolizması birbirinden farklı. Birine gaz yapan yiyecek, diğeri için hiç sorun çıkarmayabilir. Ama çoğu kişi için gaz problemine sebep olabilecek bazı besinler var. Çeşitli kaynaklardan bu besinlerin listesini sizler için toparladık. Bu besinleri yedikten sonra nasıl hissettiğinizi not alın. Eğer gaz problemine sebep olanları belirleyebilirseniz, önlem alıp karın şişkinliğinden kurtulabilirsiniz. İşte dikkat etmeniz gereken 10 besin ve sindirime yardımcı olmak için yapabilecekleriniz:

Gaz probleminiz varsa dikkat

Fasulye ve nohut aslında genel olarak harika birer lif ve protein kaynağıdırlar. Ancak, sindirimi zor olan bazı şekerler barındırdıklarından şişkinlik yapabilirler. Bunları sindirime yardımcı kimyon gibi baharatlarla beraber tüketebilirsiniz.

Gaz probleminiz varsa dikkat

Mercimek fitik asit denilen insan vücudunun sindiremediği bir çeşit fosfor içerir. Bu da pek çok kişide şişliğine sebep olabilir. Mercimeği gece boyunca limonlu veya sirkeli soğuk suda bekletmek, fitik asit oranını düşürür, böylece karın şişliği ihtimali de azalmış olur. Mercimeği pişirmeden önce su ile durulayın ve iyice pişirin.

Gaz probleminiz varsa dikkat

Brokoli, lahana ve bürüksel lahanası gaz yapan şeker ve nişasta türleri içerir. Ama son derece faydalı olan bu besinlerden vazgeçmek yerine onları haşlamayı veya kavurmayı deneyin. Böylece sindirimleri kolaylaşır ve şişkinlik yapma ihtimalleri azalır.