BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.416,58
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi Başbakan'a parfümünü sordu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Burdur ve Denizli'de ana muhalefet partisine yönelik yaptığı konuşmaları belgeleriyle yalanladı.

Başbakan'ın 'SSK Kılıçdaroğlu'nun dönemide zarar etti' açıklamalarını sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu, Başbakan'a devletin resmi raporlarıyla yanıt verdi:

"2000'de 2 milyar 411 milyon 206 bin lira zarar eden SSK, 2009'da sizin iktidarınızda 28 milyar zarar etti. Şimdi soruyorum sen mi daha başarılısın, ben mi?"

TBMM Adalet Komisyonu'nda hafta sonu CHP'li üyelerin istifasıyla başlayan krize de değinen Kılıçdaroğlu,"CHP milletvekilleri AKP'nin figuranı olamaz" dedi

Başbakan'ın kişisel bakım masraflarının AK Parti'nin kasasından ödendiğini de iddia eden Kılıçdaroğlu, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Mustazaf Derneği'ni AK Partili vekillerin ziyaretiyle ilgili de yeni bir iddia da bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Türkiye'nin gündeminden, Mısır'da yaşanan kargaşaya, siyasi polemiklerden ekonomiye kadar geniş bir yelpazede konuştu.

SABAHAT AKKİRAZ CHP'DE

Daha önce gazeteci Oktay Ekşi'yi partisinin saflarına katan CHP, bugünkü grup toplantısında da halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz'a rozet taktı. Konuşmasına Akkiraz'a 'hoşgeldiniz' sözleriyle başlayan Kılıçdaroğlu, "Sabahat Akkiraz'ı dünya tanıyor. Sanatçı duyarlılığını herkes biliyor. O artık CHP'de. Burası sizin eviniz.Bütün aydınları, demokratları, ülkesini sevenleri, AKP'ye, ANAP'a oy verenleri CHP'nin çatısı altına bekliyorum. Geliniz güç birliği yapalım" dedi.

Kılıçdaroğlu kapı değiştirdi!
AK Parti Grup toplantısından sonra başlayan CHP Grubu için Meclis'e gelen Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti grubundan sonra oluşan uzun hatıra fotoğrafı çektirme kuyruğu nediniyle giriş kapısını değiştirmek zorunda kaldı.



Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan bölümler ise şöyle:

AKP DERİN DEVLETİN BİR PARÇASIDIR                                     

Konuşmasında gazeteci Abdi İpekçi'nin ölüm yıldönümüne de yer veren Kılıçdaroğlu, İpekçi gibi faili meçhul cinayetin arkasındaki güçlerin AK Parti tarafından bulunmak istenmediği ileri sürdü:

"Bizler faili meçhullerin aydınlatılması için komisyonlar kuralım diyoruz. Demokrasi söylemini dilinden düşünmeyen AKP, her seferinde önümüze set çekiyor. AKP artık derin devletin bir parçasıdır. O yüzden faili meçhul cinayetlerin üzerine gidememektedir."

ATMA RECEP DİN KARDEŞİYİZ!

Başbakan Erdoğan'ın Denizli gezisinde söylediği 'Kılıçdaroğlu, CHP'deki kayıp trilyon sorularına yanıt vermiyor' sözleri üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Bu soruya yanıt vermemişim. İnsaf! Atma Recep din kardeşiyiz!. Camide namaz kılıp, mitingi yapıp bir de insanlara yalan söylüyorsun" dedi.

AVUCUNU YALARSIN!
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]


AVUCUNU YALARSIN

Anayasa Mahkamesi'nin CHP'deki hesap incelemelerine benzer bir incelemeyi AK Parti'nin hesaplarında da yaptığını açıklayan Kılıçdaroğlu, "Biz parti üyelerinin parfüm masraflarını partiye ödetmiyoruz. Senin bu parfüm merakın nereden geliyor?" diye sordu.

"AKP'nin de hesapları incelendi. Bazı giderler kabul edilmedi. Aynen bizde olduğu gibi. Biz çıkıp da sen hortumcusun dedik mi? Burada çalınan bir para yok. Ama bizlerle onlar arasında bir fark var. Söylemeyecektim ama... Bizde hiçbir zaman parti yöneticilerinin parfümleri parti hesabından ödenmez. Başbakan'a soruyorum. Parfüm merakın nereden geliyor, kişisel bakım ürünlerin ne? Bunları çık açıkla... Başbakan'ın kişisel bakım ürünlerinin bedeli AKP'ye fatura edildi. Başbakan: CHP'de yolsuzluk konusuna gelince avucunu yalarsın."

SSK RAPORLARINI DÖKTÜ

Kılıçdaroğlu, SSK'daki yolsuzluk iddialarını ise devletin kendi raporlarıyla yalanladı:

"
Sayın Başbakan'ın SSK Genel Müdürlüğü'nü eleştirecekse sosyal güvenlik ne demek bilmeli. Sosyal güvenlikte zarar olmaz, finans açığı olur.  'SSK hep kar ediyordu, benim zamamında zarar ettiğini' söyledi. SSK'da ilk finans açığı 1970'de çıktı, miktarı ise 2 milyar 794 bin 736 lirayadı. Ben o zaman üniversite öğrencisiydim. Ben 1999'da emekli oldum. 2000'de 2 milyar 411 milyon 206 bin lira zarar vardı. 2009'da, AKP'nin iktadarının olduğu dönemde 2 milyarlık finans açısı 28 milyar oldu. Şimdi soruyorum 2 milyarlık finans açığımı 28 milyarlık açık mı daha fazla?. Sen mi daha başarılısın, ben mi daha başarılıyım?"

YOLSUZLUK BULAMAZSIN

"Benim 7 değil, 77 sülalemi araştırmazsınız namertsiniz demiştim. 1991'den bu yana bütün ihaleler incelendi. Devlet senin emrinde, müfettişler senin elinde. Onların yaptığı incelemelerde hiçbirşey bulunmadı. Birşey bulamazlar. Sen hangi ahlakla ihale dağıttığımı söylüyorsun. Benim adım Recep Tayyip Erdoğan mı? Yolsuzların sırtını sıvazlayacaksın sonra bana laf atacaksın."

YARGI REFORMU ELEŞTİRİSİ

Hafta sonu TBMM Adalet Komisyonu'nda yaşanan CHP'li üyelerin istifası sonrası gelişmeleri de değerlendiren Kılıçdaroğlu, milletvekillerine sahip çıktı:

"AKP sayısal gücünü kullanarak, muhalefeti susturmaya çalışıyor. Görüşmeler uzun sürdü diyorlar. Parlementoda mesai olmaz. CHP milletvekilleri AKP'nin figuranı olamaz. Senin emir kulların orada var zaten. Arkadaşlarım çalışılmaz diye komisyondan istifa etti. Gel mecliste başkan 5 dakika versin sana da bakalım içine sindirebilecek misin?"

ELBETTE DİRENECEĞİZ...

"Başbakan'ın yanıldığı CHP'nin de kendileri gibi biat kültüründen geldiği fikridir. Senin milletvekilin Hizbullahla görüşecek. Milletvekillerin bunu kabul edecek. Yargı o derneği terör örgütünün yan kuruluşu diye kapatmış ve senin milletvekillerin o karardan sonra o derneğe gitmiş. Sonra sen çıkacaksın demokratik derneklerle görüşürüz diyoruz. Boş varilin sesi yüksel çıkar. Niçin boş olduğu için. Öyle bağır çağır, küfret olmaz. Yurttaşın sesi biz olacağız."

TANKIN ÖNÜNDE İLK BEN DURURUM

"Darbe edebiyatından bıktık. Bu ülkede darbe olacaksa o tankın önüne ilk Kemal Kılıçdaroğlu çıkacaktır. Niye korkuyorsun. Hangi çağda yaşıyorsun. Sen darbeden korkacağına, yoksulluğu işsizliği şöyle çözeceğim de!. Bu işler nereden çıktı. Bir de kalkmış Menderes'i sömürüyorsun. Sen kim Menderes kim... Sen daha Menderes'in vasiyetini bile okumamışsın. Bir oku bakalım."