BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gana'da uçak minibüsle çarpıştı

Gana'da iniş yapan bir kargo uçağının pisti ıskalayarak yakındaki otoyola girmesi sonucu bir minibüsteki 10 kişi hayatını kaybetti. Uçaktaki mürettebatın ise sağ kurtulduğu bildiriliyor.

Abone ol

Gana'nın başkenti Akra'nın havaalanına iniş yapmak isteyen bir kargo uçağı, pistin yakınlarından geçen otoyolda içi yolcu dolu bir minibüsle çarpıştı.

Ganalı yetkililer, minibüsteki 10 kişinin can verdiğini, fakat uçağın dört kişiden oluşan mürettebatının tümünün sağ olarak kurtulduğunu söylüyor.

Yerel televizyon, Kotoka Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki yolda, ağır hasar görmüş bir Boeing 727'nin görüntülerini yayınladı.

Ganalı bir hava trafik yetkilisi, Nijerya'nın ticari merkezi Lagos'tan kalkan kargo uçağının pisti kaçırarak otoyol üzerinde yere çarpttığını söyledi.

Uçağın mürettebatının havaalanının kliniğinde tedavi gördüğü belirtiliyor.

Cumartesi yerel saatle akşam 7 sularında meydana gelen kazayla ilgili olarak Gana Cumhurbaşkanı Yardımcısı John Dramani Mahama, tam kapsamlı bir soruşturma açılacağını kaydetti.

Havaalanı yetkilileri, seferlerin normal seyrinde devam ettiğini belirtiyorlar.

Gana'nın felaket yönetim dairesi başkanı Kofi Kportufe, övgüyle bahsettiği kurtarma ekiplerinin hızlı biçimde müdahale ederek daha büyük bir felaketi engellediklerini açıkladı.

BBC'nin Batı Afrika muhabiri John James, son yıllarda Gana'nın hava ulaşım sicilinin iyi seviyede görüldüğnü bildiriyor.