BIST 10.103
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.403,89

Game Of Thrones gümbür gümbür geliyor! Spoiler içerir

Game Of Thrones gümbür gümbür geliyor! Spoiler içerir

Game of Thrones'un yeni sezonu dünyada milyonlarca insanlar tarafından merakla bekleniyor. Bir fenomen olan dizi ABD'de yayınlanacak. Diziyle ilgili son ipuçları bakın kimin ağzından!

Game Of Thrones gümbür gümbür geliyor! Spoiler içerir

Sonunda Game of Thrones’un 7. sezonunu izleyebileceğiz. Aklımızda onlarca soru var, Khaleesi ile Jon Snow karşılaşacak mı yoksa aralarında kan bağı mı var? Sayılı gün kala konuya daha fazla hâkim olmak isteyenler ya da sabırsızlar için Game of Thrones’un oyuncuları dizi hakkında bilgiler ve çekimlerde neler olduğunu anlattı. Dizinin yeni sezonu hakkında ipuçları dolu yazıya bir bakın. Anlaşılan işler biraz kızışacak...

Game Of Thrones gümbür gümbür geliyor! Spoiler içerir

Isaac Hempstead Wright (Bran Stark) Bran’ı bu sezon başında nerede bulacağız? Bran biraz zor durumda. Yoldaşı Hodor’u kaybetti. Bran’la çok derin bir bağı olan ve onu koruyan ulu kurdunu kaybetmişiz. Geçen sefer gelip onu kurtaran Benjen Stark onu terk etmiş. Yani şu anda surun dibinde sadece o ve Meera var. Ona hâlâ Bran diyebilir miyiz? Üç Gözlü Kuzgun olma sorumluluğu var. O artık Bran Stark değil. Jon Snow hakkında bilgisi var, kötülüklerin kökeni hakkında bilgisi var, ki bu da onları yenmeleri konusunda işe yarayabilir. Bir çocuk olarak başlayıp şimdi neredeyse insan bile olmayan bir karakteri oynamak nasıl bir şey? Onu nasıl oynayacağınıza karar vermek biraz zor şey. Duygusuz, ruhsuz ve biraz da gizemli bir aurası olması gerektiği belliydi ama onun boş ve monoton olmasını istemedik.

Game Of Thrones gümbür gümbür geliyor! Spoiler içerir

Emilia Clarke (Khaleesi) Game of Thrones’la çok ünlü oldunuz. Aslında tanınmakta beceriksizim, insanlar bana seslendiklerinde hâlâ “Aman Tanrım! Merhaba, kusura bakmayın!” diyorum. Eskiden peruksuz tanımıyorlardı bile. Çekimler nasıldı? Normalde olduğundan daha yoğun. Üstelik daha az bölüm olmasına rağmen. Set arkasını görmeliydiniz; telaş! Ama detaylar kaçmasın diye her şeyin üstünden geçiyorduk. Zorluklara uyum sağlıyorduk. Bir de dizinin setinde erkek kadın ayrımı vardı. Makyaj ve saçtan dolayı erkekler hep bizden daha sönük kaldı. Khaleesi’nin hikâyesi nasıl başlıyor? Neler olacak? Kendine mutlaka bir çıkış yolu bulacak ama bunun nasıl olacağını size söylemem doğru olmaz değil mi? Spoiler! Geçtiğimiz yıllarda aslında neler olduğunu sonunda anlayacak. Başka detay? İzlemeyenler için kritik bir detay ama şöyle diyebilirim, genelde Belfast’ta fazla zaman geçirmem ancak bu sezon biraz daha zaman geçireceğim. Çok ilginç bir sezon; bağlanan sonlar, tatmin edici sürpriz noktalar, “Aman Tanrım, bunu unutmuştum!” diyeceğiniz anlar... Söylentiler aydınlığa kavuşacak.

Game Of Thrones gümbür gümbür geliyor! Spoiler içerir

Aidan Gillen (Baelish) Baelish nerede olacak? Serçeparmak’ı ilk gördüğümüz yer, neredeyse 6. sezonun sonunda gördüğümüzle aynı. Gölgelerin içinde... Ben de tam olarak aynı yerde, aynı açıyla dursa iyi olur diye düşündüm. Bıraktığımızda onun ne yaptığını düşünüyorduk. Şimdi de “Ne yapıyor acaba?” diyerek başlıyoruz. Belli ki şu anda Jon’ın komutasında olan Winterfell’deki güç yapısına bazı müdahaleleri var. 6. sezon boyunca, hatta belki 5. sezonun sonundan itibaren Serçeparmak’ın, Sansa’nın içine şüphe tohumları ekmesini izledik. Erkek kardeşinin liderliğinin geçerliliğiyle ilgili şüpheler. Biyolojik olarak ne kadar kardeşi sayılır? Serçeparmak’ın olayı bu, insanları zorlamak. Hayranlar sizi görünce tepki gösteriyor mu? Çok değil. Geçen gün Manchester’da bir trende 12 kadar öğrenci bana çok sıcak davrandı mesela. “Serçeparmak!” diye seslendiler. Sanki en sevdikleri amcaları elinde şekerlerle trenden iniyor gibiydi. Bence şunu göstermek önemli, yaptığı şeyler bu karakterin yanına kâr kalıyor çünkü karşısındakiler onu güvenilir ya da çekici buluyor.