BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray kaçak atlet mi yarıştırdı?

Sarı kırmızılıların Yıldızlar Ligi Elemeleri'nde 400 metre engellide 1995'li Mert Barış'ın lisansıyla 1992'yli Tugay Levent'i yarıştırdığı iddia edildi

Abone ol

Galatasaray'ın basketbolda yaşadığı Cemal Nalga Skandalı'nın üstünden daha 2 yıl bile geçmeden bu sefer sarı-kırmızılı kulübün atletizm takımında benzer bir olay meydana geldi. Galatasaray yönetimi ise haberi yalanladı ve yarışların mevzuata uygun yapıldığını açıkladı.

Yaklaşık iki ay önce ENKA Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yıldızlar Ligi Eleme Kademesi yarışlarında Galatasaray'ın başka bir sporcunun lisansıyla kaçak atlet yarıştırdığı iddia ediliyor.

Sabah gazetesinden Ali Erdoğan'ın haberine göre Olay şöyle gelişti: 400 metre engellide 1995 doğumlu Mert Baş'ın lisansıyla, 1992 doğumlu Tugay Levent kaçak olarak yarışa sokuldu. Mert Baş, o müsabakada koşmazken, onun adına yarışıp seriler sonucunda 12. olan Tugay Levent'in 1.03.15'lik derecesi Mert Baş'ın ismiyle müsabaka sonuçları listesine yazıldı. Mert Baş'ın lisansıyla koşan Tugay Levent'in aynı zamanda atletizm genç takımı kaptanı olduğu öğrenildi.

"BEN HİÇ YARIŞMADIM"

Sabah'ın ulaştığı Mert Baş konuyla ilgili olarak ilginç açıklamalar yaparken, aynı olayın Trabzon'daki bir yarışta da tekrarlanmış olabileceğinin ipuçlarını verdi: "Ben Beykoz Ortaçeşmespor Kulübü'nde futbol oynuyorum. Galatasaray adına ne ENKA'da ne de Trabzon'da yapılan atletizm müsabakalarında yarıştım. Çünkü Trabzon'a hayatımda hiç gitmedim."

CEZALI CEMAL TUFAN İSMİYLE OYNAMIŞTI

Basketbol tarihine Cemal Nalga Skandalı ya da Nalgagate olarak geçen skandal 2009'da yaşanmıştı. Sezon öncesi Cibona Zagreb ile oynanan hazırlık maçında kavga ettiği için 5 maç ceza alan Galatasaraylı Cemal Nalga, sarı-kırmızılı takımın Almanya'da katıldığı bir hazırlık turnuvasında Tufan Ersöz'ün formasını giyerek sahaya çıkmış ve maç istatistiğinde de bu isimle yer almıştı. Olayın ortaya çıkmasıyla patlayan skandal sonucu Cemal 2 yıl ceza almış ve kariyerini yurtdışında sürdürmüştü. O dönemin antrenörü Okan Çevik ve teknik heyetin de G.Saray ile ilişkisi kesilmişti.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray Kulübü, Atletizm Gençler 1. Kademe Müsabakaları'nda sporcuları Mert Baş'ın sakatlanması üzerine, mevzuatlara uygun şekilde Turgay Levent'in yarıştığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, bugün bir gazetede ''Skandal 2'' başlığı ile yer alan haber üzerine açıklama yapma gereğinin doğduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''5-6 Haziran tarihlerinde Sadi Gülçelik Atletizm Pisti'nde yapılan Gençler 1. Kademe Müsabakaları'nda Mert Baş'ın sakatlanması üzerine, atletizm mevzuatlarına uygunluğu çerçevesinde, yerine Tugay Levent müsabakalara katılmıştır.''