BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,09
ALTIN 2.452,94
HABER /  DÜNYA

Füze kalkanına radarlı önlem

Rusya, yurtdışındaki misyonlara füze kalkanına karşı radar yerleştirmeyi planlıyor...

Abone ol

Rusya Uzay Güçleri ve Dışişleri Bakanlığı'nın yurtdışındaki diplomatik misyonlarına füze kalkanına karşı radar istasyonları yerleştirme konusunu değerlendirdiği bildirildi.

Rusya Uzay Güçleri Komutanı General Vladimir Popovkin Rusya'da uzay sanayisiyle ilgili haberler yapan ''Novosti Kosmonavtiki'' dergisine yaptığı açıklamada, bu sayede Rusya'dan göremeyecekleri füzelerden ilk ateşlenme aşamasından itibaren haberdar olabileceklerini söyledi.

Popovkin, ilk andan itibaren haberdar olmaları sayesinde olağanüstü bir durum ortaya çıkması halinde buna uygun füze kalkanı uçuş görevlerini ayarlayabileceklerini sözlerine ekledi. Yeni jenerasyon optik (radar) istasyonların hemen hemen hiçbir bakım gerektirmediğini ve bir odanın yarısına sığabilecek ebatta olduğunu söyleyen Popovkin, yurtdışındaki tüm bu istasyonları uzaktan kontrol edecek bir merkezin de Rusya'nın Krasnokamensk bölgesinde inşa edileceğini, uzmanların da her 6 ayda bir yurt dışındaki bu istasyonları rutin olarak kontrol edeceğini kaydetti.

Rusya'nın ülkenin güneyindeki Armavir bölgesi yakınlarında 2 yeni radar istasyonu kurmayı planladıklarını ifade eden Popovkin, ''Bu 2 istasyonunun faaliyete geçmesinin ardından Ukrayna'daki Mukaçevo ve Sivastopol radar istasyonlarına artık ihtiyacımız kalmayacak'' dedi.