BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.443,87
HABER /  GÜNCEL

Fuhuş çetesinin şifreleri ortaya çıktı

İstanbul’da müşterilerin memnuniyetini ölçen fuhuş çetesi üyesi 8 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Abone ol

Şebeke üyelerinden 19'una ise mahkeme adli kontrol şartı getirdi. Polis, şebekenin yakalanmamak için geliştirdiği şiflerlerden bir kısmını daha çözdü.

Asayiş Şube Müdürlüğü, 6 ay süren telefon dinleme ve fiziki takibin ardından organize şekilde fuhuş yapan bir şebekeye geçen hafta operasyon düzenlemişti. Operasyonda liderliğini yabancı uyruklu D.V. ile yardımcılığını S.B.'nin yaptığı fuhuş çetesi çökertilmişti. Polisin yaptığı soruşturmada, organize şekilde yapılanan çetenin liderinin kadın gönderdiği müşterilerini daha sonra telefonla arayarak müşteri memnuniyetini kontrol ettiği belirlenmişti. Yakalanmamak için üç ayrı telefon taşıdıkları belirlenen fuhuş çetesi üyeleri, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilmişti. Çete lideri D.V. ve yardımcısı S.B.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Mahkeme, 19 çete üyesine de adli kontrol şartı getirdi. Öte yandan şebekenin fuhuş için kullandığı 24 kadın da sınır dışı edildi.

Çete liderinin evinde ele geçirilen ve 5 yıldır çalışan fuhuş çetesinin tüm müşteri kayıtlarının tutulduğu bilgisayarın ise incelemesi sürüyor. Şu ana kadar yapılan incelemelerde fuhuş çetesinin çalıştığı kadınların katalog resimlerini çektikleri belirlendi. Bu resimlerin kadın isteyen müşterilere gönderildiği ve seçmelerinin sağlandığı öğrenildi.
Polis, bilgisayardaki bilgileri inceleyerek şebekenin telefon dinlemesinden kurtulmak için aralarında geliştirdiği bazı şifreleri de çözdü. Yapılan incelemede şebekenin kullandığı bazı şifreler şöyle:

“- Elmaları topla: hasılatı topla

- Kültürel periyot: Müşterinin durumu iyi fazladan bahşiş isteyebilirsin

- Cenaze var mı kaldıralım mı?: Yeni kadın geldi mi?

- Yeni mobilyalar aldım, görmek ister misiniz? Yeni kadınlar geldi”