BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99

Fransa'ya tepkiler çığ gibi

Fransa'ya tepkiler çığ gibi

'soykırım'ı inkar' yasası fransa ulusal meclisi'nde oyçokluğuyla kabul edildi, türkiye'den ise kınama sesleri yükseldi. işte siyasilerden ve sivil toplum kuruluşlarından gelen o tepkiler...

Fransa'ya tepkiler çığ gibi

'Soykırım'ı inkar' yasası Fransa Ulusal Meclisi'nde oyçokluğuyla kabul edildi, Türkiye'den ise kınama sesleri yükseldi. İşte siyasilerden ve sivil toplum kuruluşlarından gelen o tepkiler...

Fransa'ya tepkiler çığ gibi

BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ: Bu yasanın engizisyonu geri getirmek olduğunu biliyorlar. Fransa'yı kınıyorum.

Fransa'ya tepkiler çığ gibi

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ:Fransa ile ekonomik ve siyasi ilişkiler durdurulmalıdır. Senato'nun kararına kadar Türk Büyükelçi geri çağırılmalıdır.

Fransa'ya tepkiler çığ gibi

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ YUSUF HALAÇOĞLU: ''Pastırmacıyan'' adındaki bir Ermeni'nin 1919 yılında Boston'da yayınladığı kitabı gösteren Halaçoğlu, şunları söyledi:

''Pastırmacıyan kim? Bir Osmanlı Ermenisi ve milletvekili. Rusya tarafına gidiyor ve Osmanlıya karşı savaş veriyor. Kitabında Fransız üniforması ile Osmanlıya karşı çarpışan Ermenilere de yer vermiş. Türkiye'deki bazı tarihçiler 'Hiç ilgileri yokken durup dururken Ermeniler sürgün edildi' ifadeleri kullanılıyor. Halbuki sadece Osmanlıya karşı savaşan Ermenilerin fotoğrafları..."