BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,65
HABER /  DÜNYA

Fransa'dan Türkiye'ye çözüm süreci açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Türkiye'nin IŞİD ile yaptığı mücadele hakkında "Türkiye operasyonda yer almalıdır" dedi. Hollande ayrıca çözüm sürecine ilişkin 'Diyalog yeniden başlatılmalı' çağrısında bulundu.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, IŞİD operasyonu ve çözüm süreci hakkında açıklama yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, diplomatlara yaptığı konuşmada IŞİD’le mücadele konusuna değindi. Hollande, "Türkiye, Suriye’de IŞİD’le mücadelede yer almalı ve Kürtlerle diyalogu yeniden başlatmalı" ifadesini kullandı. Hollande, Fransa’nın "Başka saldırılara da hazır olması gerektiğini" vurgularken, "Dolayısıyla kendimizi korumalıyız" dedi.

fransadan-türkiyeye-çözüm-süreci-açiklamasi.jpg

"İRAN YAPICI BİR OYUNCU"

IŞİD’in yanı sıra dünyadaki gelişmeleri de değerlendiren Hollande, "Nükleer anlaşmanın ardından İran bölgesel sorunlara çözüm bulmaya dahil olmalı" derken, İran’ın "yapıcı bir oyuncu" olması gerektiğini söyledi.

"BOKO HARAM'A KARŞI MÜCADELE TOPLANTISI"

İsrail ve Filistin arasında barış sürecini yeniden başlatmak istediklerini ifade eden Hollande, uluslararası bağlantı grubu kurmayı hedeflediklerini açıkladı. Hollande, Boko Haram’la mücadele konusunu ele alacak uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapabileceklerini de sözlerine ekledi.