BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  DÜNYA

Fransa ve Mali'ye Kanada desteği

Mali'ye askeri müdahalede bulunan Fransa'ya yardıma koşan Kanada, yolladığı uçağın görev süresini uzattı.

Abone ol

Kanada, Fransız güçlerine lojistik destek amacıyla 1 haftalığına Mali'ye yolladığı C-17 tipi askeri ağır nakliye uçağının görev süresini 15 Şubat'a kadar uzattı.

Kanada Savunma Bakanı Peter MacKay, hükümetin bu konudaki kararını açıklarken, teröre karşı mücadelede ve mücadele edenlere destek vermede Kanada'nın başarılı bir geçmişi olduğunu hatırlattı. 

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird de ülkesinin terörle mücadelede başarılı bir ortak olduğunu belirterek, ''Biz, şu an çok zor durumda olan Mali ve komşularına destek için gereken her yardıma hazırız'' diye konuştu.

Toplam 35 personel ve mürettebatıyla Fransa-Mali arasında asker ve ekipman nakliyesi yapan C-17 Globemaster tipi askeri ağır nakliye uçağının süresinin uzatımı için Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper'ı arayarak ricada bulunmuştu. 

Öte yandan, Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ile bir araya gelen Mali'nin Ottawa Büyükelçisi Tarore Ami Diallo da hafta başında yaptığı açıklamada, askeri nakliye uçağının görev süresinin uzatılacağını ve görev alanının genişletileceğini söylemişti.

Kanada'nın, geçen hafta Mali'ye yolladığı C-17 tipi askeri ağır nakliye uçağının görev süresi dün dolmuştu.