BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  GÜNCEL

Fransa saldırılarının kurbanları için Kudüs ve Paris'te törenler

Fransa'da Charlie Hebdo baskını ile başlayan ve dah sonrea ikiz rehine krizine dönüşen saldırılarda hayatını kaybeden yedi kişi için cenaze törenleri düzenlendi. Kudüs'teki törende konuşan Netanyahu "İçimizdeki düşmanlara karşı birleşmeliyiz" dedi.

Abone ol

Geçen hafta Charlie Hebdo mizah dergisine düzenlenen saldırı ile başlayan ve ilerleyen günlerde ülkenin iki farklı noktasında rehine krizine dönüşen saldırılarda ölenlerin yedisi için cenaze törenleri düzenlendi.

Paris'teki törende Cumhurbaşlanı Francois Hollande, olaylarda hayatını kaybeden üç polis memuru Ahmed Merabet, Franck Brinsolaro ve Clarissa Jean-Philippe'in Fransa bayrağına sarılı tabutlarının üzerine ülkenin en önemli nişanı olan Legion d'honeur'ü (Onur nişanı) koydu.

Hollande, polis memurları için "Özgürce yaşayabilmemiz için öldüler" dedi.

Kudüs'te ise Paris'teki Yahudi marketine düzenlenen saldırıda öldürülen Yoav Hattab, Philippe Braham, Yohan Cohen ve Francois-Michel Saada için düzenlenen cenaze töreni vardı.

'Düşmana karşı birleşmeliyiz'

Sabah gün ağırmadan İsrail'e getirilen cenazelerin defin töreninde konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kurbanları öldürenin nefret duygusu olduğunu söyledi.

Netanyahu sözlerine "Bu kişiler sadece Yahudi halkının düşmanı değil, insanlığın da düşmanı. Medeni dünyanın içimizdeki düşmanların kökünü kazımak için birleşmesinin zamanı gelmiştir" diyerek devam etti.

Kudüs'teki töreni takip eden BBC muhabiri Kevin Connolly, çevrede sade bir matem havası olduğunu ifade etti ve cenaze için Paris'ten Kudüs'e gelmiş olan bir kurban yakınının "Katlanabileceğimden çok daha fazla acım var" dediğini aktardı.

Fransa'daki saldırılarda üç saldırgan dahil, 17 kişi ölmüştü.