BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Yüksekdağ'dan zehir zemberek sözler

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin grup toplantısı kapsamında Meclis'teki konuşmasında Başbakan Davutoğlu'na 'iki yüzlü' dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Fransa'ya Charlie Hebdo saldırısını kınama ve protesto amaçlı devlet başkanlarının ve önemli siyasetçilerin katıldığı yürüyüşe katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na zehir zemberek sözler yöneltti.

"FRANSIZCASINI BİLEMİYORUM AMA TÜRKÇE'DE BUNUN ADI..."

Yüksekdağ, Fransa'daki yürüyüşe katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu için "Davutoğlu Paris’te katliamcı çetelere karşı yürüyüşe katılıyor, ama bunun için burada yürüyüş yapanlara polisini saldırtıyor. Fransızca’sını bilemiyorum ama, bunun Türkçe’deki adı ikiyüzlülüktür. Hükümet İslamofobi uyarısı yapmakla kendi sorumluluğunu ortadan kaldıramaz. Hükümet, IŞİD’in beslendiği bütün noktaların ortadan kaldırılması sorumluluğunu yerine getirmelidir." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, partisinin grup toplantısı kapsamında Meclis'te yaptığı konuşmada, özellikle Paris saldırısını ön planda tutarken, seçim barajıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

HDP Grup Toplantısı'na başlamadan evvel, yaşamını yitiren HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak anısına saygı duruşunda bulunuldu.

screen-shot-2015-01-13-at-1.02.38-pm.png

İşte o konuşmadan çarpıcı satırbaşları:

IŞİD adı verilen karanlık ve katliamcı zihniyet, Paris’teki gibi saldırılarla halklarımızı teslim almaya çalıştı. Buna karşı hep ortak mücadele çağrısı yaptık. "Sanmayın ki bunlar sadece Kobanê ya da Şengal’dedir" dedik. Kobani ile dayanışmanın tarihi bir görev ve insanlık savunusu olduğunu belirttik.

Paris’te katliamcıları kınama yürüyüşüne katılan Ahmet Davutoglu, dün o katliamcılar için "Öfkeli insanlar topluluğu" diyordu.

6-8 Ekim’de tüm insanlık adına bir çağrı yapmıştık. "Kobane sadece Kobanê değildir" demiştik.

Kafa kesenler, kadınları köle pazarında satanlar, halkların katliamına ferman çıkaranlar insanlık düşmanıdır, harekete geçelim" demiştik.

"DAVUTOĞLU, PARİS'TE KATLİAMCI ÇETELERE KARŞI YÜRÜYÜŞE KATILIYOR AMA..."

Davutoğlu Paris’te katliamcı çetelere karşı yürüyüşe katılıyor, ama bunun için burada yürüyüş yapanlara polisini saldırtıyor. 

"BUNUN TÜRKÇEDEKİ ADI İKİYÜZLÜLÜKTÜR"

Fransızca’sını bilemiyorum ama, bunun Türkçe’deki adı ikiyüzlülüktür. Hükümet İslamofobi uyarısı yapmakla kendi sorumluluğunu ortadan kaldıramaz. Hükümet, IŞİD’in beslendiği bütün noktaların ortadan kaldırılması sorumluluğunu yerine getirmelidir.

Müslüman kılığındaki faşist çetelerin beslendiği merkezlerin tespiti için mücadele ettik, Hükümet de görevini yapmalıdır. İktidar, müzakere anlayışıyla uyumlu olmayan bir çizgi sürdürüyor. Erteleme ve zaman kazanma Hükümetin belirleyici politikası.

LÜTFÜ TAŞ

Lütfü Taş barış umudunu büyütmek için Türkiye’ye geldi ve cezaevinde yaşamını yitirdi. Hükümetin hasta tutsaklar konusundaki tavrı, barış sürecini ölüme terk etmek demektir. Cizre’deki provokasyon AKP’den bağımsız değildir. Bir provokasyon varsa bunu açığa çıkaracak olan Hükümettir. Eğer Hükümet bunu bugüne dek açığa çıkarmadıysa, demek ki provokasyonun bir parçasıdır. Durum hoşuna gidiyor demektir. Cizre üzerinde oynanan oyun, bugün sürecin önündeki en büyük engeldir.

Belediye Eşbaşkanları gözaltına alındı, "makul şüphe" gerekçesiyle belediyeler üzerinde baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Hükümet sürecin sorumluluğunu Türkiye halklarına atmaktan vazgeçmeli.
Müzakerenin başlamasını ve müzakere dilinin kullanılmasını istiyoruz. Kamu güvenliğini sağlamak istiyorsanız, kamunun talepleri karşısında gerçek bir sorumuluk göstermelisiniz.

KAMU GÜVENLİĞİ YASASI

Bugün mecliste görüşülmeye başlanan kamu güvenliği yasası aslında saray güvenliği yasasıdır.


2015 seçimleri statükonun mu değişimin mi, eskinin mi yeninin mi kazanacağını gösterecek.

Kazanacağımıza olan inancımız tam ve güçlüdür. Bu yüzden iktidarın temsilcilerinin paçaları tutuşmuş. Bize oranlar biçiyorlar.

"HDP'YE SINIRLAR KOYMAK SİYASİ ZAVALLILIKTIR"

Kazanacağımıza olan inancımız tam ve güçlüdür. Bu yüzden iktidarın temsilcilerinin paçaları tutuşmuş. Bize oranlar biçiyorlar. Bizim mücadelemize oran biçemezsniz, matemetik zekanız da, siyasi zekanız da yetmez. HDPye sınırlar koymak siyasi zavallılıktır.

Baraj bizim değil, varlığını sürdürebilmek için 80 Anayasasının barajına dayanmak zorunda olanların sorunudur. Barajı aşamazsanız ne olur diyorlar. Asıl geçersek ne olur? Bir daha hırsızlar iktidar olamaz örneğin. HDP Türkiye’nin yeni ortak gerçeğidir. Halklarımızın özgücüyle kazanacağımızı biliyoruz. Dayattıkları denklemlere mecbur değiliz.

HES KONUSU

Hırsızlık ve yolsuzluk yapmayanların işsizlik ve yoklukla sınandığı zamanlardan geçiyoruz. Çaykara’da 3 işçi kardeşimiz çığ altında kalarak yaşamını yitirdi. HESler, doğa ve işçi için bir ölüm iklimi oluşturmuştur. Hırsızların değil, emeğiyle kazananların Türkiyesini inşa etmek hepimizin elinde. 

Daha fazla kucaklaşarak bu sonu karanlık günlerden çıkmak ve ortak geleceğimizi inşa etmek mümkündür. 

"HASTA TUTSAKLAR"

Lütfü Taş barış umudunu büyütmek için Türkiye’ye geldi ve cezaevinde yaşamını yitirdi. Hükümetin hasta tutsaklar konusundaki tavrı, barış sürecini ölüme terk etmek demektir.