BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.434,30
HABER /  GÜNCEL

Fransa Başbakanı: Aşırı sağ iktidarın eşiğinde

Fransa Başbakanı Manuel Valls, aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin "iktidarın eşiğinde olduğu" uyarısında bulundu. Valls'in uyarısı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'in 2017'de Cumhurbaşkanı Hollande'ı yeneceğini gösteren anketleri izliyor.

Abone ol

Fransa Başbakanı Manuel Valls, aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin "iktidarın eşiğinde olduğu" uyarısında bulundu.

Valls Ulusal Cephe tehdidiyle başa çıkabilmek için sosyalist hükümetinin "farklı" konuşup, davranması gerektiğini söyledi.

Valls'in uyarısı, Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'in 2017'deki seçimde Cumhurbaşkanı Francois Hollande'ı yeneceğini gösteren kamuoyu yoklamalarını izliyor.

Bu arada aşırı sağcılar Calais'de liman kentinin göçmenlerden "kurtarılması" talebiyle bir gösteri düzenledi.

Göçmenleri savunan daha küçük bir solcu grup da karşı bir eylem yaparken, iki grubun ayrı tutulması için polis devreye girdi.

Son aylarda Calais'ye gelen mülteci sayısında büyük bir artış oldu.

Büyük çoğunluğu yasadışı yollardan göçmenlere karşı daha iyi davranıldığını düşündükleri İngiltere'ye geçmeye çalışıyor.

Fransız polisi, onlarca göçmenin İngiltere'nin Dover limanına giden bir gemiye zorla çıkmaya çalışmasından limandaki güvenlik önlemlerini arttırdı.

'Ölümcül darbe'

Avrupalı sol partilerin İtalya'nın Bologna kentinde düzenlediği toplantıda konuşan Valls "Fransa'da Marine Le Pen'in aşırı sağı iktidarın eşiğinde. Dinlenmek ve duyulmak için daha farklı davranmalı, daha farklı konuşmalıyız. " dedi.

Valls, "Bir solcu olarak buna asla teslim olmayacağız çünkü en zayıflar, ilk acı çekecek olanlar. Ayrıca Avrupa'ya korkunç ve belki de ölümcül bir darbe olacak " diye de ekledi.

Son kamuoyu yoklamaları Marine Le Pen'in 2017 seçimlerinde kolayca ikinci tura kalacağını ve ikinci turda Hollande'ı yenebileceğini gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Francois Hollande'a destek hiç olmadığı kadar düşük ve hükümet bu ay bir güven oylamasıyla karşı karşıya kalacak.

Hollande ekonomik büyümeyi hızlandırmayı ve istihdam yaratmayı vaat etmişti.

Ancak istenen başarı yakalanamadı ve geçen ay üç bakan kemer sıkma önlemleri nedeniyle istifa etti.

Hollande istifa eden bakanların yerine yeni isimler atadı ve yeni bir kabine kuruldu.

Fransa'da Temmuz ayı itibariyle iş arayan insan sayısı 3 milyon 424 bin gibi rekor bir sayıya yükselmişti.