BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.414,36
HABER /  GÜNCEL

Savaş Ay'dan hüzünlü veda!

Sabah'la ismi neredeyse özdeşleşen Savaş Ay, bu sabah gazetesinden koptu. Usta gazetecinin Sabah'taki arkadaşlarıyla vedalaşmasında hüzünlü anlar yaşandı...

Abone ol

Medyada yılın son önemli gelişmesi Savaş Ay'ın yıllarını verdiği Sabah'tan ayrılarak Kanal D'ye geçmesiydi...

Kararı güçlükle alan Savaş Ay bugün son kez Sabah'ın Balmumcu'daki binasındaydı. Vedalaşma dakikalarında hüzünlü anlar yaşandı...

Yazıişleri toplantısı sırasında, toplantı salonuna giren Savaş Ay herkesle tek tek kucaklaştı. Sabah Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan yaptığı konuşmada; "Savaş Ay bizim en zor dönemimizde vardı. Gazetemize çok katkısı oldu. Ona çok teşekkür ediyorum" dedi. Savaş Ay'da Babahan'ın konuşmasının ardından hüzünlü bir ses tonuyla; "Burası benim ailemin bir parçası. Alimden ayrılmış gibiyim. 32 yıllık meslek hayatımın en güzel günlerini burada yaşadım. Herkese çok teşekkür ediyorum"

Savaş Ay daha sonra Ergun Babahan, Fatih Altaylı ve yazıişleri kadrosu dahil bütün katta bulunan çalışma arkadaşlarıyla tek tek vedalaştı.

Savaş Ay'ın pazartesi gününden itibaren Kanal D Haber'deki yeni görevine başlayacağı, Posta'da ise kısa bir süre sonra yazmaya başlayacağı öğrenildi.

Transferi ile ilgili konuşan Savaş Ay; "Çetin Altan usta Babıali Mahallesi için 'kırk odalı bir konaktır, yaşam boyu çeşitli odalarında dolaşır durursun' der. Ben de yine kendi konağımızın bir başka penceresinden bakıp gördüklerimi yazıyla, görüntüyle paylaşmaya çalışacağım. Çok değerli ustaların, çalışma arkadaşlarımın, yöneticilerin bulunduğu bir iklimden yine Mehmet Ali Birand gibi, Uğur Dündar gibi televizyonculuğu öğrendiğim ustalar başta olmak üzere saygın ve değerli meslektaşlarımızın bulunduğu bir iklime merhaba diyorum. Meslekte 32 ATV ve Sabah'ta geçen şunca yılın ardından söyleyebileceğim tek şey muhabirlik mesleğimizin en yüksek rütbesi. İnşallah yaşamımın son gününde de elimde kameram, fotoğraf makinamla bir haberin peşinden koşuyor olurum."

Kaynak: www.superpoligon.com.tr