BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.496,26
HABER /  GÜNCEL

Altaylı anırırsa canlı yayınlanacak!

Altaylı'nın 'Çukurova borcunu öderse anırırım' vaadi başına iş açtı. TMSF'nin önüne canlı yayın arabasını kuran SKYTÜRK, Altaylı'nın anırmasını canlı yayınlamak istiyor.

Abone ol

Fırsat bu fırsat... Türkiye'de kendini Taksim'de asmayı vaad eden çok olmuştu; ama ilk olara Fatih Altaylı, Çukurova'nın TMSF'ye borcunu ödemeyeceğine kefil oldu. O zaman ki patronu Aydın Doğan'ın rakibiyle ilgili bu vaadi Fatih Altaylı'nın başına iş açtı.

Çukurova'nın patronu Mehmet Emin Karamehmet verdiği sözü tuttu ve borçlarının tamamını ödedi. Şimdi tüm Türkiye Fatih Altaylı'nın verdiği sözü tutup tutmayacağını merakla bekliyor.

Bu bekleyişi canlı yayın arabasıyla takip eden SKYTürk ise farklı bir iş yaptı ve canlı yayın ekibini TMSF binasına gönderdi. Eğer Fatih Altaylı verdiği sözü tutar da TMSF binasının önünde anırırsa, SKYTürk bu anı canlı yayınlamak için tüm hazırlıklarını yaptı.

Bakalım Altaylı sözünü tutacak mı?

FATİH ALTAYLI NE YAZMIŞTI?

Turkcell hisseleri neden düşürülüyor? 16 Ağustos 2004

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile yaptığım son görüşmede, ‘Mehmet Emin Karamehmet 20 ay içinde bu borcun tamamını ödesin. Ben de gelip sizin kapıda anırırım’ dedim.

Güldü.

Biliyorum ki ödemeyecek. Önce Yapı Kredi’deki Turkcell, Turkcell Holding, Fintur ve Digiturk hisselerini alacak.

Sonra eski anlaşmaya geri dönmek istiyorum diyecek.
Burası ayan beyan ortada.

Ve ben ne yazık ki bunu engelleyemeyeceğim. Çünkü sorumlular sorumsuzca davranıyor.

Bu arada Mehmet Emin Karamehmet yeni bir oyuna başladı. Ve devletin ilgili makamları henüz bu işe uyanamadılar.

Açıklamayan anlaşmadan anladığımız kadarıyla Mehmet Emin Karamehmet, Turkcell hisselerini geri alırken, eylül ayı içinde borsada oluşacak fiyat baz alınacak.

Ve bakın şu işin ilginçliğine, Turkcell hisseleri ortada hiçbir neden olmadığı halde düşüyor.

BDDK ile Mehmet Emin Karamehmet’in el sıkıştığı günden bu yana Turkcell’in piyasa değerinde ortada hiçbir neden yokken müthiş bir gerileme var.

Anlaşmanın açıklandığı gün piyasa değeri 7.5 milyar dolar olan Turkcell’in değeri dün borsadan aldığım bilgiye göre 5 milyar dolara gerilemiş.

5 milyon aboneyle halka açıldığında 13 milyar dolar biçilen Turkcell, bugün 20 milyon aboneyle 5 milyar dolar.

İşi bilen bir borsa uzmanı, bunun bir oyun olduğunu söylüyor.

Hisselerin değeri bilerek düşürülüyormuş. Borsa uzmanı, ‘Merak etmeyin, daha da düşecek. Mehmet Emin Karamehmet, hisseleri devletten geri aldığı gün ise hızla yükselmeye başlayacak’ dedi.

Umuyorum SPK bu oyuna el koyabilir.

Karamehmet’in ne çevirmeye çalıştığını anlıyorum ama yine de bunu yazmak için anlaşmanın açıklanmasını bekliyorum.

Kaynak: