BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

Aliye'nin yüzü gülecek mi?

Ekranların sevilen dizisi Aliye'de bu sorunun cevabı, Aliye'nin çocuklarına kavuşmasından sonra belli olacak? Peki Aliye çocuklarına kavuşacak mı?

Abone ol

Başladığı günden itibaren reytinglerde birinci sıraya oturdu Aliye. Hatta bir ara aldığı reyting, Kurtlar Vadisi'nin reytingini bile geçti. Gelin kaynana tartışması, aldatılan eş, anneye gösterilmeyen çocuklar gibi Türkiye gerçeğini ekrana taşıması seyircinin ilk bölümden itibaren diziyle özdeşlik kurmasına neden oldu. 

Ama artık seyircinin sabrı taşmaya başladı. 'Yeter artık hiç dinmeyecek mi bu kadının gözyaşları' diye isyan bayrağını çıkarmaya başladı. E tabii o zaman iş başa düştü. Açtık dizinin senaristi Yıldız Tunç'a sorduk merak ettiklerinizi...

Yıldız Hanım ne olacak bu Aliye'nin hali? Yazık değil mi bu kadına sürekli ağlıyor, ne zaman gözyaşları dinecek, çocuklarına kavuşacak mı?

- Dizinin genel çatışması Aliye'nin çocuklarına kavuşup kavuşmaması üzerine kurulu olduğundan bunun ne zaman olduğunu söyleyemem tabii. Ama dizi bitene kadar kavuşacak.

- Aliye çocuklarına kavuşursa dizi biter diyorsunuz yani...

- E öyle diyelim. Ayrıca Aliye'nin çocuklarına kavuşması yüzünü gülmesini sağlayacak mı bakalım.

(Yıldız Hanım'ın bu sözlerinden dizi bitmeden Aliye'nin çocuklarına kavuşacağını anlıyoruz. Ama anladığımız bir diğer şeyse Aliye'nin çektiği dertlerin senaristlere yetmediği. Baksanıza çocuklarına kavuşsa bile gözyaşları dinmeyecekmiş zavallı Aliye'nin)

- Deniz ve Aliye aseksüel bir çift olarak birlikteliklerini sürdürüyorlardı. Tam da Aliye boşanmışken, yani artık seyircinin 'Aliye hala evli bir kadın, nasıl birlikte olur bu adamla' tepkisi söz konusu olamazken, ayrıldılar. Niye?

-Aliye'nin Deniz'le birlikte olmama  sebebi geleneksel yetişme tarzından çok çocuklarından ayrı olmasıydı. Düşünsenize, çocuklarınızdan haberiniz yok, hasta mı, nerde, ne yapıyor, ne yiyor bilmiyorsunuz. Nasıl onlar ne olursa olsun ben aşkıma bakayım dersiniz. Evet aseksüel bir ilişki yaşamalarında Aliye'nin taşralı olması, geleneksel bir yapıda yetişmesi, bir takım kuralları aşamaması var tabii ama en çok anne olması etkili bu durumda.Bu ayrılığın sinyallerini çocuklarından ayrıldıktan sonra vermişti zaten. Çocuklarından ayrı kalmanın yarattığı bir suçluluk psikolojisiyle Deniz'e haksızlık ettiğini düşünüyor Aliye. Onların birlikteliği zaten Aliye'nin çocuklarına kavuşması önkoşuluyla yaşanıyordu.

- Peki bu Sinan'ın durumu nedir? Kötü karakter ama seviliyor. O yüzden mi diziye bir de Sinan tarafından 'kirletilmiş' karakter sokuldu?

- Sinan başka türlü bir hayattan gelen bir karakter. Hayatında başka kadınların olması, karısı bilmediği müddetçe sorun değil aynı Türkiye'de yaşayan birçok erkek gibi. Bu durum da Türkiye gerçeğiyle örtüşüyor. Ama bu adamın karşısına bu rolü kabul etmeyen bir kadın çıkıyor. Aşk evliliği yapmış. Dışardaki dünyadan haberi yok ama yine de ben bu oyunda yokum diyor ve kocasını terk ediyor. Yani Sinan açmazda. Doğru bildiği şeyin kötü şekilde sonuçlandığını gördü. Aliye'yi sevdiğini anladı. Biliyorsunuz sevgi en tehlikeli şeydir. O yüzden medeni bir şekilde ayrılamadı. Ve onu çocuklarından ayırdı. Bunun iki nedeni var. 1-Aliye kendine dönsün 2-Aliye cezasını çeksin.
Aslında Sinan da kötü bir karakter değil. Sadece yaşadığı hayat, ona öğretilenler böyle. Ama onun yaşadıkları da seyirciye yabancı değil. Yani Sinan'ı destekleyen kadınların bir kısmı kocasının dışardaki hayatını görmezden geliyor, Sinan'ın beklediği gibi yaşıyor. Tüm bunlar da Sinan'ın sevilmesine neden oluyor.

- Peki Yıldız Hanım bu dizi neden bu kadar seviliyor?

- Televizyonda temel ilke özdeşleşmedir. Özdeşleşeceğiniz karakteri bulursanız onun hikayesi sizin için izlenmeye değerdir. Takip edersiniz. Aliye kadınlar için özdeşleşebilecekleri bir karakter. Erkekler de bir şekilde kendilerini sorgulama durumu yarattı dizi. Ayrıca dizinin gösterdiği bir şey de 'hiç kimse pür iyi, ya da pür kötü değildir. İnsanoğlu'nun naturası bu ikisinin birleşiminden oluşmuştur.'

Röportaj: Nur Y. Akman / internethaber