BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL

Ulusoy dertli mi dertli!

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in kendisine açıkça tavır alması nedeniyle Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilme şansı azalan Haluk Ulusoy'dan sert sözler:

Abone ol SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in kendisine açıkça tavır alması nedeniyle Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilme şansı azalan Haluk Ulusoy, yaşanan son gelişmeler için çarpıcı bir yorum yaptı. İçinde bulunduğu durum ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın’ın yaşadığı olaylar arasında paralellik kuran Ulusoy, "Beni de Rektör Yücel Aşkın gibi linç etmek istiyorlar" dedi.

Seçim çalışmaları için Ankara Sheraton Oteli’nde karargah kuran Ulusoy, oy kullanacak delegelerle bire bir görüşmeler yaparak, kendi tarafına çekmeye çalışıyor. Planlarını ve projelerini anlatan Haluk Ulusoy’un, "Kimseyle kavga etmek istemiyorum. Spor adamına kavga yakışmaz. Son günlerde yaşananlara inanın çok üzülüyorum. Bana yapılanları içime sindiremiyorum. Bazıları beni Rektör Yücel Aşkın gibi linç etmek istiyor, devr-i sabık yaratmaya çalışıyorlar. Olayın acı tarafı bana bu haksızlığı yapanların hepsinin de arkadaşım olmaları" diye dert yandığı belirtildi.

Haluk Ulusoy, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in olumsuz tavrına karşın başkanlık seçimini kazanacağını da iddia etti. Ulusoy, "Her şeye rağmen kongre için iddialıyım. Aleyhimdeki kampanyaya rağmen seçimi kazanacağım. Delegelerimizin sağduyusuna inanıyor ve güveniyorum. Daha önceleri de belirttiğim gibi; hatalarımdan ders aldım, çok değiştim. Artık karşısınızda yepyeni, eskisinden çok daha güçlü bir Haluk Ulusoy var" ifadesini kullandı.

Bu arada Haluk Ulusoy, başkan seçildiği taktirde yapmayı planladıklarının yer aldığı bir kitapçık hazırladı. Kitapçıkta yer alan önemli maddeler şöyle:

Haluk Ulusoy’un yapacaklarını anlattığı kitapçıkta yer alan başlıklar şöyle:

* Süper Lig Birliği kurularak, 2008-2009 sezonunda yayınlar, marka ve gelir paylaşımını bu birliğe devredilecek.

* Süper Ligin yanı sıra 2 ve 3. ligler için de birlik kurulacak.

* Hakem notları açıklanmayacak. 3’er aylık değerlendirmeler yapılacak.

* Yabancı futbolcu sayısı ve kriterlerinde değişiklik yapılacak.

* Pazarlama için yeni departman kurulacak. Gelir artırıcı çalışmalar, kulüpler ve sponsorlar ile birlikte yapılacak.

* Almanya’da amatör küme takımları finanse edilip, buralardan yetişecek Türk çocukları futbolumuza kazandırılacak.

* Futboldan emekli olmuş bakıma muhtaç, hakem, teknik direktör, antrenör ve futbolcuların barınmaları için huzurevleri açılacak.

Mersin’den Ulusoy’a  ilginç destek formülü

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı’na aday olan Haluk Ulusoy’a Mersin’den gelen destek formülü, tartışma yarattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erol Ertan, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı olduğu için TFF delege listesinde yer aldı. Ertan, sonradan yapılan Mersin İdmanyurdu kongresinde de başkan seçildi, ancak TFF listesine Mersin’den bir fazla delege daha gönderebilmek için, başkanlığı Mehmet Küver adlı başka bir kişiye bıraktı. Küver, bu değişikliği, TFF kongresinde Ulusoy’un bir oy daha fazla alabilmesi için yaptıklarını söyledi. Ancak, TFF genel kuruluna çağrı tarihindeki başkanların oy kullanabileceği hükmü nedeniyle, başvurulan bu yöntemin geçerli olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı.

Haber : Ali Ekber ŞEN