BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ağca karakola mazeret bildirdi

Dün tahliye olan M. Ali Ağca, bugün imza atması gereken Pendik Karakolu'na gelmedi. Ağca'nın karakola telefon ederek mazeret bildirildiği öğrenildi. Peki şimdi ne olacak?

Abone ol

Yaklaşık 5.5 yıldır hükümlü bulunduğu Kartal H Tipi Cezaevi’nden tahliyesine ilişkin tartışmalar devam ederken Mehmet Ali Ağca, askerlik işlemleri sırasında ikametgah adresi olarak verdiği Pendik Kaynarca’daki Çamçeşme Mahallesi’nde bulunan Çamçeşme Polis Merkezi’ne, kendisine belirtilen bölgeden dışarı çıkmadığına dair imza atmaya gelmedi..

MAZARET BİLDİRDİ 

Ağca’nın imza atmaya gelmesi beklenen Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çamçeşme Şehit Yüksel Taşpınar Polis Merkezi önü sabah saatlerinden itibaren gazeteciler ve canlı yayın araçlarının akınına uğradı. Ağca’yı desteklemek ve görmek için gelenlerin de bulunduğu kalabalığın, polis merkezi önündeki bekleyişini akşam saatlerine kadar sürdürdü. Ağca'nın karakolu telefonla arayarak sağlık nedenleri  gerekçe gösterip imzaya gelelemeyeceğini bildirdiği öğrenildi.

TEKBİRLİ  SLOGANLAR

Öte yandan, Polis Merkezi önünde toplanan kalabalıktan bir grup, Ağca’yı beklerken bozkurt işareti yaparak tekbir getirdi ve destek sloganları attı. "Türkiye Seninle Gurur Duyuyor" sloganları atan gruptan bazıları gözaltına alındı. Gazeteci Abdi İpekçi’nin katili Ağca’nın saat 17.30’a kadar polis merkezine gelerek, kendisine belirtilen bölgeden dışarı çıkmadığına dair imza atması gerekiyor.

GELMEZSE NE OLACAK? 

Yetkililer Mehmet Ali Ağca'nın bu gece de karakola gelip imza vermemesinin ardından yaptırım olarak para cezasına çarptırılabileceğini belirtti. Ağca, Pazartesi günü ise Haydarpaşa GATA Hastanesi'nde askeri heyetin önüne çıkacak.

GÜLER: BAKAYA KALABİLİR!

İstanbul Valisi Muammer Güler, askerlik şubesinin Mehmet Ali Ağca'nın her gün karakolda imza vermesi gerektiği konusunda talimat verdiğini, ancak Ağca'nın şu ana kadar karakola gelmediğini belirterek, ''Gelmezse bakaya durumu söz konusu olur'' dedi.

Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak üzere geldiği Atatürk Havalimanı VIP Salonu girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vali Güler, dün tahliye edilen Mehmet Ali Ağca'nın durumuna ilişkin soru üzerine, ''Askerlik şubesi her gün karakolda imza vermesi gerektiği konusunda bir talimat verdi, ama henüz şu ana kadar, biz de takip ettik, karakola gelmedi. Gelmezse bakaya durumu söz konusu olur.

"GEREĞİ NEYSE YAPILIR"

Zaten Pazartesi günü sağlık raporu için müracaat etmezse askerlik şubesi, hakkında yakalama emri çıkartabilir. O zaman kanuni gereği neyse yapılır'' dedi. Ağca'nın nerede olduğuna ilişkin soruya da Güler, ''Nerede olduğunu biz de bilmiyoruz. Çünkü, artık serbest bırakılan bir şahıs durumunda'' yanıtını verdi.

Vali Güler, başka bir soru üzerine de, şunları kaydetti:

''Askerlik durumunu tartışmak bize düşmez. Kanuni gereği neyse sırası gelince yapılır. Ama şu anda karakola gelmiş değil. Değişik yerlerde olduğuna ilişkin bilgiler var, ama izlemesini yapamazsınız. Çünkü, cezaevinden çıkmış bir şahıstır. Takipli bir durumu yoktur. Ancak, karakola gelmediği takdirde kanuni gereğini askerlik şubesi takdir eder. Pazartesi günü gelmemesi halinde de, bakaya durumu söz konusu olacağı için bize 'Getirin' diyebilirler.''