BIST 10.652
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,06
HABER /  GÜNCEL

Kablolu internette ücretler indi

Kablo TV şebekesi üzerinden verilen internet bağlantı ücretlerinde hem indirim yapıldı hem de limitler sınırsız oldu. Fiyatlar şimdi daha cazip. İşte eski ve yeni fiyatlar:

Abone ol

Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, ülkemizin uluslararası uydu ve kablo operatörü Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş., 5335 sayılı kanun gereğince  Temmuz ayından bu yana 21 il merkezinde KabloTV, 12 il merkezinde KabloInternet hizmeti veriyor.


TurksatKablo hizmetleri kapsamında planlanan projelerin hızla hayata geçirilmesinin bir adımı olarak, KabloInternet hizmetlerinin yaygınlaştırmak amacıyla, KabloInternet fiyat tarifesi geçtiğimiz günlerde yenilendi. Bununla birlikte, KabloInternet ücretlerinde ciddi oranlarda indirime gidildi. Böylelikle, KabloInternet hizmeti sağlanan Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Eskişehir, İzmit, Tekirdağ illerinde aboneler, çok uygun fiyatlarla kesintisiz ve sınırsız gerçek internet erişimine sahip olabilecekler.


Katma Değer Vergisi ile Özel İletişim Vergisi dahil edilerek belirlenen aylık fiyatlar ve bağlantı ücreti Türksat tarafından tahsil edilen ve Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanmış olan resmi rakamları kapsıyor. Türksat tarafından, KabloInternet aboneliğine ilişkin başkaca herhangi bir ücret alınmıyor. Ayrıca, 2006 yılı itibariyle tüm KabloTV ve KabloInternet abonelik ve tahsilâtları Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilecek.


Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Türksat A.Ş. Genel Müdürü Dr. Osman Dur, ülkemizi ve insanlarımızı bilgi ve haberleşme teknolojilerinin tüm imkânlarıyla tanıştırmayı ilke edindiklerini belirtti. Dr. Osman DUR ayrıca, KabloTV ve KabloInternet hizmetlerinin yaygınlaşıp gelişmesini ve başta TurksatDijital olmak üzere, TurksatVoIP gibi yenilikleri en kısa sürede hizmete sunmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

YENİ TARİFELER 

    Kablo İnternet hizmetlerinde eski ve yeni tarifeler şöyle:
   


1.2 MİLYON ABONE

Türksat A.Ş, halen 21 ilde 1.2 milyon aboneye Kablo TV hizmeti
ulaştırıyor. Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli,
Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri,
Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak Kablo TV hizmeti alabiliyor. Kablo İnternet hizmeti ise halen 12 ilde verilebiliyor. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Tekirdağ'a Kablo İnternet hizmeti verilirken, 2006 yılı içerisinde öncelikli olarak Edirne ve Manisa'ya da bu hizmetin sağlanması hedefleniyor. Türksat A.Ş, Kablo TV ve Kablo İnternet hizmetlerinin yaygınlaşarak gelişmesini ve başta
TürksatDijital olmak üzere TürksatVoIP gibi yenilikleri de kısa süre
içinde hizmete sunmayı planlıyor. Öte yandan Türksat A.Ş, tahsilat konusunda PTT Genel Müdürlüğü ile anlaşmaya vardı. Kablo İnternet abonelik ve bağlantı ücretleri, gelecek yıldan itibaren PTT Genel Müdürlüğü tarafından