BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.438,01
HABER /  GÜNCEL

Flaş iddia! Zekeriya Öz de 'tanık' mı olacak?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, FETÖ'cü firari Hüseyin Korkmaz'dan sonra firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın da 'tanık' kürsüsüne oturabileceğini iddia etti.

Abone ol

Reza Zarrab'ın sanıklıktan itirafçı olup tanıklığa geçmesiyle ABD'deki dava Halk Bankası Genel Müdürü Hakan Atilla davasına dönüştü. FETÖ firarisi komiser Hüseyin Korkmaz'ın tanık kürsüsüne oturtulmasının ardından başka kimlerin tanıklık yapabileceği tartışılmaya başlandı. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın da 'tanık' kürsüsüne oturabileceğini yazdı.

"Zarrab davasının üzerindeki cila döküldükçe, altındaki FETÖ bağlantısı daha fazla ortaya çıkıyor" diyen Abdülkadir selvi, "En iyisi Fetullah Gülen’i bu davaya bilirkişi tayin edin, olsun bitsin’ demiştim ama yakında Celal Kara ile Zekeriya Öz’ü tanık kürsüsünde görürsek şaşırmayın" dedi. 

'TANIK' HÜSEYİN KORKMAZ ABD'YE NASIL KAÇIRILDI?

FETÖ’den 17 ay tutuklu kaldıktan sonra polislikten ihraç edilen Hüseyin Korkmaz'ın Türkiye’den nasıl kaçırıldığı, ne zamandan beri ABD’de olduğu sorularının cevaplarını bilmeye hakkımız olduğunu belirten Abdülkadir Selvi, "Hüseyin korkmaz belli ki sadece tanık sıfatıyla değil, danışman rolüyle de bu davanın hazırlık aşamasında görev üstlenmiş" dedi.

YARGIÇ DAVAYI SİYASİ ZEMİNE ÇEKİYOR

ABD'li yargıcın davayı siyasi hedefe doğru yönlendirme konusunda azami çaba sarfettiğini ifade eden Selvi şöyle devam etti: "Hüseyin Korkmaz ise 'İşte ben bunun için buradayım' havasında, daha önce çalışılmış sorulara cevaplar veriyor. '1 numara'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söylüyor. Mahkeme Başkanı, Erdoğan’ın hangi görevde olduğunu soruyor. FETÖ’cü polis, 'o dönem başbakan olduğunu' anlatıyor."

TÜRKİYE’DE SANIK, ABD’DE TANIK

Mahkemenin Başkanı Richard Berman'ın, FETÖ’nün organize ettiği bir sempozyum nedeniyle Türkiye’ye geldiğini, FETÖ’nün İngilizce yayın organı Today’s Zaman’a Türkiye’yi eleştiren siyasi içerikli röportajlar verdiğini hatırlatan Selvi, davayı açan savcı Bharara'nın da FETÖ militanlığını artık Fuat Avni seviyesine taşıdığını belirtti ve yazısını şöyle bitirdi: "Davanın tanığı ise Türkiye’de sanık ABD’de tanık olan FETÖ firarisi Hüseyin Korkmaz. Bu ilişkiler ağı dahi bu davanın hukuki meşruiyetini ortadan kaldırmaya yetiyor."