BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  DÜNYA

Flaş iddia! Suudi Prens bu hafta tahta oturacak!

Suudi Arabistan'da 1prens, bakanlar ve işadamlarının tutuklanmasının ardından flaş bir iddia gündeme geldi. Suudi Arabistan Kralı Salman, önümüzdeki hafta tahtını operasyonların başındaki oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a (32) bırakacak.

Abone ol

SUUDİ Arabistan'da kasım ayı başındaki yolsuzluk operasyonunun ardından yeni gelişmeler yaşanıyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Kraliyet ailesine yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Kral Selman'ın gelecek hafta tahtini Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a (32) devredeceğini öne sürdü.

Habere göre; Kral Selman'ın İngiltere Kraliçesi gibi sembolik bir pozisyona geçecek.

YOLSUZLUK OPERASYONUYLA YOLU TEMİZLEDİ

Suudi Arabistan'da 4 Kasım günü başlayan yolsuzluk operasyonu dünya çapında büyük ses getirmişti. 11 prens ile görevdeki 4 bakanın tutuklandığı bu dev yolsuzluk operasyonunun ardındaki baş aktör ise 32 yaşındaki veliaht Prens Muhammed bin Selman'dı.

Akşam Kral Salman tarafından kurulup gece yarısı gözaltılara başlayan yolsuzlukla mücadele komisyonuna da başkanlık yapan Prens Muhammed'in bu operasyonlarla taht yolunu temizlemeye çalıştığı iddia edilmişti.

100 MİLYAR DOLARLIK YOLSUZLUK İDDİASI

Suudi yönetimi yolsuzluk operasyonlarında sorgulanmak üzere 208 kişinin sorgulandığını açıklanmıştı. 208 kişiden 7'sini ise serbest bırakıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada, en az 100 milyar doların yolsuzluk ve rüşvete karıştığı ifade edilmişti.