BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

FLAŞ iddia! IŞİD stratejik şehri kaybetti!

Irak devlet televizyonu Tikrit kentinin ordu birliklerinin eline geçtiğini öne sürdü...

Abone ol

Irak devlet televizyonu Irak Şam İslam Devleti’inin (IŞİD) elinde olan Tikrit kentinin tamamen ordu birliklerinin eline geçtiğini öne sürdü.

Irak’ta ülkenin ikinci büyük kenti Musul’un, 10 Haziran’da IŞİD örgütünün eline geçmesinin ardından Tikrit, Samarra, Felluce gibi kentlerde Irak ordusunun düzenlediği operasyonlar sonucunda, ordu birlikleriyle IŞİD arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

ŞEHRE 4 KOLDAN GİRİP AŞİRETLERLE BİRLİKTE IŞİD'İ SÜRDÜLER!

Irak devlet televizyonu ise bir süredir IŞİD’in elinde olan Tikrit kentinde kontrolün tamamen ordu güçlerine geçtiğini iddia etti. Irak Devlet Televizyonu ordunun koordinasyon halinde kente 4 eksenden girdiğini ve halk güçleri ile silahli aşiret üyelerinin IŞİD'i Tikrit'ten kovduğunu öne sürdü. Haberde Tıkrit Valisi'nin "şehir kontrolümuze girdi" dediği bildirildi. Haberde Tıkrit operasyonunda Irak'a gelen ABD'li uzmanlardan yardım alındığı da belirtildi.

HEM STRATEJİK HEM SADDAM'IN ŞEHRİ

IŞİD’in haziran ayının ilk yarısında bölgeye düzenlediği saldırının ardından Irak ordusunun askerleri bölgeden çekilmişti. Tikrit, Irak’ın eski lideri Saddam Hüseyin’in memleketi.