BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,70
ALTIN 2.435,60
HABER /  GÜNCEL

FLAŞ! Haliç Köprüsü böyle ayrıldı!

Haliç Köprüsü'nün bağlantı yerlerinde meydana gelen ayrılma büyük tehlike yarattı

Abone ol

Haliç Köprüsü'nün orta şeridinde meydana gelen ayrılma nedeniyle İstanbul trafiği felç oldu.

Yolun trafiğe kapatılmasıyla birlikte araçlar alternatif güzergahlara yönlendirildi. Trafik, köprünün yan şeritlerinden sağlanıyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sabah 09.15 sıralarında Haliç köprüsünü ile E-5 Karayolu Balat bölümüne sabitleyen bariyerlerin vidalarında kopma meydana geldi. Vidaların kopması nedeniyle köprü, yoldan yaklaşık 7-8 cm yükseldi. Araçların geçişinde sorun yaşanınca yol trafiğe kapatıldı. Köprüdeki inceleme sürüyor.

Yarın trafiğe açılacak
Köprüde incelemelerde bulunan İstanbul Karayolları 1. Bölge Müdürü, Mehmet Karaman, “Korkulacak hiçbir şey yok. Köprümüz sağlam. Ufak bir oynama var, onu da bugün çözeceğiz. Yarın trafiğe açacağız” dedi. Köprünün çökme ihtimali olmadığını vurgulayan Karaman, “Halkımız emin olsun köprümüz sağlam. Bir gün müsaade edin” diye konuştu.

Karayolları Bölge Müdürlüğü çökmenin olduğu yere uzmanlar gönderdi. Ayrııntılı açıklamanın yapılması bekleniyor.

"ENDİŞE EDECEK DURUM YOK"

Haliç köprüsünü, Balat mevkiine sabitleyen bariyerlerin vidaların gevşemesiyle ilgili inceleme köprü altında da yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, itfaiyenin de desteğiyle köprünün bağlantı noktalarını inceliyor. İncelemeyle ilgili bilgi veren bir yetkili, endişe edilecek bir durumun bulunmadığını, orta şeridi yola sabitleyen vidalarda gevşeme olduğunu belirtti. Orta şeritin inceleme çalışma bitene kadar trafiğe kapatılacağı ifade eden aynı yetkili metrobüs seferlerinin ise süreceğini kaydetti.

ASFALT ATILDI

TRAFİK FELÇ OLDU

Okmeydanı yönünün trafiğe kapatılması sonrasında köprü girişinde yoğunluk yaşanıyor. Sürücüler alternatif yollara yönlendirilirken E5 karayolu üzerindeki trafik yoğunluğu Ayvansaray’dan Atatürk Havalimanı kavşağına kadar uzamış durumda.

Metrobüs seferlerinde ise herhangi bir aksama şu an için söz konusu değil.

ALTERNATİF GÜZERGÂH

Sıkışıklığa alternatif olarak TEM otoyolu ve Sahil yolunun kullanılabileceği bilridildi.

METROBÜSTE SON DURUM!

Metrobüs seferlerinde ise herhangi bir aksama şu an için söz konusu değil.

DEPREM GÜÇLENDİRMESİ YAPILMIŞTI

2009 yılında Haliç Köprüsü’nde Ağustos ve Ekim ayları arasında depreme karşı güçlendirme çalışması yapılmıştı.