BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  EKONOMİ

Fitch'in tehdit gibi açıklamasına Saray'dan jet yanıt

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunun düşürülebileceği yönündeki açıklamasına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli'den yanıt geldi.

Abone ol

Fitch analisti McCormack, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyedeki kredi notuna ilişkin indirim riski gördüklerini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türkiye'nin kredi notuna ilişkin açıklama geldi.

Fitch küresel ülke notu müdürü James McCormack Londra'daki bir konferansta yaptığı konuşmada, Fitch'in Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyedeki kredi notuna ilişkin olarak not indirimi riski gördüklerini söyledi. McCormack, Türkiye'de bir ekiplerinin bulunduğunu kaydederken, negatif görünümün Türkiye'deki risklerin arttığını işaret ettiğini söyledi.

Fitch, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararını 27 Ocak'ta açıklayacak.

SARAY'DAN FITCH'E JET YANIT

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Fitch'ten kredi notuna ilişkin gelen açıklama sonrası değerlendirme yaptı.

Gedikli, "Türkiye ekonomisini haftalık, aylık veriler üzerinden ve geçiş süreçlerinde iken verilen kararlar sağlıklı olmaz" uyarısında bulundu.

Twitter'a yazan Gedikli şunları kaydetti:

"Fitch'ten "yatırım yapılabilir notunuz tehlikede" açıklaması yapıldı. Yatırım yapılabilir kredi notu şüphesiz önemli ancak, Türkiye ekonomisini haftalık, aylık veriler üzerinden ve geçiş süreçlerinde iken verilen kararlar sağlıklı olmaz.

Anayasa referandumu süreci sonuçlandıktan sonra piyasaların rahatlayacağını düşünüyorum. Neden, çünkü siyasi risk diyerek algı operasyonu yapılıyor halbuki demokratik bir süreçtir bu. Ayrıca Türkiye jeopolitik riskleri minimize eden çok önemli dış politika hamleleri yapmakta.

Türkiye'yi kredi notu üzerinden tehdit edercesine yapılan açıklamalar ise 15 Temmuz sonrası süreçte ekonomimizle ilgili oynanan birçok oyunun amacını ortaya koyuyor. Bu günler geçecek,milletçe daha güzel günler göreceğizYeter ki ülkemize sahip çıkalım."