BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Fırat Kalkanı haritası son durum yol kesildi

Fırat Kalkanı Harekatı haritası son durum bilgilerine göre, ÖSO PYD'nin Fırat Nehri'nin batısına ilerlemeye çalıştığı Münbiç-Bab yolunu kesti.

Abone ol

Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Halep’in kuzeyinde terör örgütü PYD'nin Münbiç'ten Bab'a uzanacağı yolu kesti.

Suriye'de terör örgütlerine karşı devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda, ÖSO'nun, Türkiye sınırına 28 kilometre mesafedeki Bab ilçesi ve çevresindeki DAEŞ ve PYD üzerindeki baskısı artıyor.

Halep'in kuzeyinde Fırat Nehri'nin batı yakasındaki Münbiç ilçesinde bulunan PYD militanları da DAEŞ kontrolündeki Bab'ı ele geçirmeyi hedefliyor.

Geçen hafta Münbiç'ten Bab'a çıkmak için hamle yapan PYD, Türkiye'nin hava saldırıları ve ÖSO'nun direnişiyle durdurulmuştu.

Bab'ı alarak Suriye'nin kuzeydoğu sınırında başlayan hakimiyet kuşağını Fırat Nehri'nin batısında işgal ettiği bölgelerle birleştirmek isteyen PYD, ilçenin kuzeydoğusundaki yığınağına devam ediyor.

Bu arada, terör örgütünün Bab'a sokulmasını engellemek isteyen TSK destekli ÖSO, Bab-Münbiç yoluna ilerleyerek stratejik önemdeki Acemiye köyü terör örgütü DAEŞ’tan aldı.

Böylece, PYD'nin Münbiç'teki güçlerini Bab'a sevketmek için kullanacağı yol kesilmiş oldu. ÖSO'nun Bab çevresinde DAEŞ ve PYD ile eş zamanlı çatışmaları devam ediyor.