BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Firari emniyet müdürü havalimanında yakalandı

BİTLİS'teki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan eski 4. sınıf emniyet müdürü, Muş Havalimanı'nda sahte kimlikle yakalandı. Şüpheli, mahkemece tutuklandı.

Abone ol

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak Bitlis İl Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce de çalışmalar sürdürülüyor. Çalışmalar kapsamında; İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında KHK ile meslekten ihraç edilen ve firari olarak aranan eski 4. sınıf emniyet müdürü, dün Muş Havalimanı'nda sahte kimlikle yakalandı. Polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli, sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.

17 İLDE OPERASYON: FETÖ'nün mahrem askeri örgütlenmesine yönelik Tokat merkezli soruşturma kapsamında 17 ilde 19'u muvazzaf asker, 4'ü "askeri imam" 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Tokat, Amasya, Balıkesir, Batman, Bursa, Diyarbakır, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Mardin, Siirt, Sakarya, Sinop ve Van'da 19 muvazzaf asker ile 4 "askeri imam" hakkında gözaltı kararı verildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri zanlıları yakalamak amacıyla çalışma başlattı.

SAHTE KİMLİKLE YAKALANAN FİRARİ ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI: Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında ihraç edilen ve havalimanında sahte kimlikle yakalanan eski 4. sınıf emniyet müdürü tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Çalışmalar kapsamında firari olarak aranan ve kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen eski 4. sınıf emniyet müdürünün, 7 Ocak'ta Muş Havalimanı'nda sahte kimlikle yakalandığı ifade edilen açıklamada, zanlının sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı kaydedildi.

Açıklamada, terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.