BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,22
HABER /  GÜNCEL

'Filistin birlik hükümeti istifa edecek'

El Fetih Devrimci Konseyi yetkilileri, Filistin birlik hükümetinin istifa edeceğini söyledi. Filistin lideri Mahmud Abbas'ın Hamas kontrolündeki Gazze'de hiçbir şey yapmasına izin verilmediği için bu kararı aldığı belirtiliyor.

Abone ol

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın, "Hamas'la kurulan birlik hükümetinin istifa edeceğini açıkladığı" belirtiliyor.

Abbas, El Fetih Devrimci Konseyi yetkililerine yaptığı açıklamada, Ramallah yönetiminin önümüzdeki 24 saat içinde görevi bırakacağını söyledi.

AFP haber ajansına konuşan Genel Sekreter Emin Makbul, "Hükümet 24 saat içinde istifa edecek çünkü çok zayıf. Ayrıca Hamas, hükümetin Gazze'de hiçbir şey yapmasına izin vermiyor" dedi.

Ancak ajansa konuşan birlik hükümeti sözcüsü Ihab Bseiso, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.

Associated Press haber ajansı ise, hükümet yetkililerin istifa açıklamasını doğrulamamakla birlikte, "Birkaç aydır hükümetin Hamas'ın kontrol ettiği Gazze şeridindeki yetkisizliği nedeniyle bu konunun konuşulduğu" sözlerini aktardı.

7 yıl süren ayrı yönetimlerin ardından El Fetih ve Hamas birlik hükümeti kurarak, Batı Şeria ile Gazze'yi birlikte yönetecekleri konusunda anlaşmışlardı.

Ancak pratikte Abbas hükümeti Gazze'yi yönetmeyi başaramadı. Hamas kontrolündeki bölge, geçen yaz İsrail'le süren 50 günlük savaş sonunda büyük bir yıkıma uğramıştı. Ramallah hükümetinin Gazze'de etkin olamaması, bölgenin yeniden yapılandırılması sürecini de yavaşlatmıştı.

Yeni kurulacak hükümette Hamas'ın yer alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.