BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün çatı davasında ağlatan soru!

FETÖ'nün çatı davasında bir kadın avukat, sanık Kurmay Albay Sadık Cebeci'ye soru sorarken zorlandı. Bir ara gözyaşlarına boğulan kadın avukat, darbeci komutana sivillere yönelik verdiği "çakın" emrini hatırlattı.

Abone ol

FETÖ'nün çatı davasına tutuklu sanık Kurmay Albay Sadık Cebeci'nin ifadesi damga vurdu. Darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin hatırlatılması üzerine Cebeci, kendi askerlerinin karıştığı bir ölüm olayı olmadığını, görevini yaptığını pişman olmadığını söyledi. Bir kadın avukat ise sanık avukatlara soru sorarken gözyaşlarını tutamadı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında bulunan binadaki büyük salonda görülen duruşmada, çapraz sorgusu yapılan tutuklu sanıklardan eski 47. Motorize Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay Sadık Cebeci'nin "Yurtta Sulh Konseyi" WhatsApp grubunda attığı mesajlar hatırlatıldı.

MESAJI SEHVEN ATTIM SAVUNMASI

Mahkeme Başkanı Cem Karaca'nın, "'İl Başkanlığını almak üzereyiz.' cümlesini KOKTOD kapsamında mı yazdın?" sorusunu Cebeci, "Yazışmalarımız hızlı faaliyet içindeydi. Sehven attım." şeklinde yanıtladı.

Bu cevap üzerine Karaca, "Bu mesajdan sonra sen hala terör faaliyeti kapsamında yazıştığını mı düşünüyorsun?" diye çıkıştı.

Müşteki avukatları, Cebeci'nin darbenin koordinesinin sağlandığı WhatsApp grubundaki yazışmalarını sürekli okuyarak hatırlattı.

"PİŞMANLIĞIM YOK"

Bir müşteki avukatının "O akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde ben de vardım. Orada sizin teröristlerinizden başka kimse yoktu. Ölümler yaşandı. Yaşananlardan dolayı pişman mısınız, size kim emir verdi?" sorusu üzerine Cebeci, "Ben kimsenin öldürülmesi emrini vermedim. Emri Kara Kuvvetleri Komutanlığı verdi. Orada bu olaylara kimin karıştığını bilmiyorum. Benim askerlerim ölüm olaylarına karışmadı. Hayır. Pişmanlığım yok. Şehit olan ve yaralananlar için üzülüyorum. Görevimi yaptım. Hiçbir pişmanlığım yoktur." diye konuştu.

KADIN AVUKAT AĞLADI

Çapraz sorgu sırasında söz alan bir kadın avukat, Cebeci'ye soru sorarken konuşmakta zorlandı ve ağlayarak, "Siz, 'WhatsApp grubundan çıkmak istedim ama çıkmayı bilmiyordum.' dediniz. Hepimiz buna şahit olduk. Oradaki yazışmaları görmediniz mi? Karşınıza çıkan kim olursa 'Çakın' diye yazılan mesajı görmediniz mi? Bu grubun yasa dışı faaliyette olduğunu almadınız mı? 'Bu grupta olmak ve bu kalkışmanın bir parçası olmak istemiyorum' diyemediniz mi? Şerefli bir Türk subayı olarak şerefinizi kurtarmayı düşünmediniz mi?" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Sanık Cebeci, müdahil avukatlarının "WhatsApp'ta, TV antenlerinin vurulması emrini neden verdiniz? Özel televizyonlarda ne gördünüz de susturulmasını istediniz?" sorusuna, "Askerlerimi kurtarmak için yaptım. Orada halk birikmişti. 200 askerim dışarıda, halk yayınlara bakıp onlara bir şey yapmasından korktum." iddiasında bulundu.