BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,32
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü general: Pandoranın kutusu aralandı

Cumhuraşkanı Erdoğan'a suikast timine liderlik eden Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, bugünkü duruşmada komik bir savunma yaptı.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasının görülmesine devam ediliyor. 

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar dava dosyasına giren yeni deliller ile raporlar hakkında beyanda bulunuyor.

Suikast girişimini planlamak ve yönetmekle suçlanan eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, terör örgütü FETÖ üyesi olduğu iddialarını kabul etmediğini söyledi.

PANDORANIN KUTUSU SADECE ARALANDI

Kendisinin FETÖ'cü olduğuna dair ifade veren kişileri ve daha fazlasını iki yıl önce FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle MİT'e bildirdiğini öne süren Sönmezateş, "Pandoranın kutusu daha açılmadı, sadece aralandı. Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluğa uzanacak bir yoldayız. Darbenin planlandığı villada 6-7-9 Temmuz tarihlerinde olduğum söyleniyor. Devlet benim o tarihlerde nerede olduğumu biliyor." dedi.

"Marmaris görevi" için dört saat bekletildiklerini ileri süren Sönmezateş, neden bekletildiklerini kendisinden başka merak edenin olmadığını savundu.

BEN GERİ ZEKALI MIYIM ANKARA'YA DÖNDÜM?

Suikast girişiminden sonra neden Ankara'ya döndüğünü de kimsenin sormadığını iddia eden Sönmezateş, "Altımızda helikopter vardı. Yakıtımız yeterliydi, İtalya'ya kadar kaçabilirdik. Haldun Gülmez ağır yaralı olmasaydı Marmaris'e geri dönerdim, ben arkada arkadaşlarımı bırakmam. Ben geri zekalı mıyım Ankara'ya döndüm?" ifadelerini kullandı.

FETÖ'CÜ DEĞİLİM

Suikast girişimi sırasında yerdeki timleri yönettiği belirlenen eski Özel Kuvvetler mensubu Binbaşı Şükrü Seymen de telefonlarında yapılan incelemede FETÖ'nün gizli haberleşme programlarına rastlanmadığını iddia etti.

İLGİNÇ "KAKAO TALK" SAVUNMASI

 Örgütün gizli haberleşme uygulaması "ByLock"un adını ilk kez savcılık sorgusunda duyduğunu savunan Seymen, hazırlanan raporda telefonunda örgüt üyelerince kullanıldığı ifade edilen "Kakao Talk" isimli uygulamaya ait 26 dosya izinin bulunduğuna yer verildiğini söyledi.

Bu kalıntıların telefonunun işletim sisteminin bir parçası olduğunu öne süren Seymen, benzer kalıntıların birer yama olduğunu savundu.

Seymen, sanıklar arasında bulunan eski Özel Kuvvetler mensubu Üsteğmen Murat Köse'ye gönderdiği  "Murat konuştuklarına söyle, boşboğazlık olmasın" ve Rusça olarak "Kimseye söyleme" şeklinde mesajları "Kakao Talk" üzerinden değil "WhatsApp" uygulamasını kullanarak gönderdiğini iddia etti. 

"Allah’tan başka kimseden korkum yok . Herkese bunu tavsiye ediyorum. FETÖ'cü değilim. Olmadığım şeyleri bana yamamaya çalışmasınlar." diyen sanığı, Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, mesaj verir gibi konuşmaması konusunda uyardı.

Duruşmaya diğer sanıkların dinlenmesiyle devam ediliyor.