BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü albayın telefon oyunu darbeden 10 gün önce...

TSK’dan ihraç edilen Kurmay Albay Uzay Şahin’in, her türlü dinlenme riskinden korunmak için eski tip cep telefonu kullandığı ortaya çıktı.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında aranan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen eski Kahramanmaraş 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin'in, geçtiğimiz Temmuz ayı başında her türlü dinlenme riskinden korunmak için eski tip bir cep telefonu kullandığı, kenti terk ederken de telefonu aldığı yere verdiği belirlendi.

FETÖ mensubu askeri personelin Trakya sorumlusu olduğu öne sürülen eski 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin'in yakalanması için çalışmalar aralıksız sürüyor. Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerinin kaçak darbeci albayı yakalamak için yürüttüğü titiz soruşturma sonucu cep telefonu satışı yapan esnafla bir asker arasında irtibat olduğu bilgisine ulaştı.

İş yerine giden ekipler, güvenlik kamerasında yaptığı incelemede darbeci Kurmay Albay Uzay Şahin'in bir asker görevlendirerek darbe girişiminden yaklaşık 10 gün önce eski tip cep telefonunu aldırdığı ve bu telefonu kullanmaya başladığını, kentten ayrıldığı 13 Temmuz günü de kullandığı eski tip telefonu yeniden aldığı yere bir asker aracılığı ile verdiğini tespit etti.



ATEŞ SERBEST EMRİ VERDİ

KOM ekipleri, el konulan cep telefonunu incelemeye aldı. Darbeci albayın teknik takip, ortam dinlemesi ve her türlü bilişim riskini ortadan kaldırmak için bu telefonu kullandığını ifade edilirken, Albay Şahin'in darbe girişiminden 2 gün önce Gazi Kışlası'nda "İzne ayrılıyorum ama dönüşüm muhteşem olacak'' dediği öne sürüldü.

Ayrıca Uzay Şahin'in, darbe girişiminden bir gün önce de vatsaptan "Trakya'da 20 bin asker hazır" mesajını gönderdiği, dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın rehin alınması emrini verdiği ayrıca kendisine bağlı bir darbeci komutanın "Sokağa inenler var" demesi üzerine "Ateş serbest" diye yazdığı ortaya çıkmıştı.