BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,98
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen için şok karar! Eski istihbaratçıdan ilginç kulis!

Eski Emniyet İsthbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, Fethullah Gülen hakkında geçmişte verilen beraat kararların mercek altına alındığını yazdı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, Fethullah Gülen hakkında geçmişte verilen beraat kararlarında şaibe olup olmadığının çok yönlü olarak soruşturulduğunu yazdı.

GÜLEN'İN BERAAT ETTİĞİ DAVALAR MERCEK ALTINDA!

Orakoğlu, Yeni Şafak'taki yazısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama'dan Gülen'in Türkiye'ye iadesini istemesini "hakkında soruşturma ve dava olmadığı" gerekçesiyle yanlış bulan görüşleri eleştirdi. Orakoğlu, "Gülen hakkında herhangi bir mahkeme kararı hatta açılmış bir tek dava dahi olmadığı yönünde paralel medya tarafından yapılan açıklamalar en azından şimdilik doğru değil. Zira Gülen ile ilgili olarak geçmişte açılan davalarda verilen beraat kararlarında bir şaibe olup olmadığı yönünde çok yönlü araştırma ve soruşturmalar sürüyor" dedi. 

İşte Orakoğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

ÇOK YÖNLÜ BİR SORUŞTURMA VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Obama'ya ilettiği Fethullah Gülen'i ya deport edin ya da verecekseniz bize verin çağrısı uluslararası konjonktürde doğru zamanda yapılmış bir başvuru olarak gözüküyor. Gülen hakkında herhangi bir mahkeme kararı hatta açılmış bir tek dava dahi olmadığı yönünde paralel medya tarafından yapılan açıklamalar en azından şimdilik doğru değil. Zira Gülen ile ilgili olarak geçmişte açılan davalarda verilen beraat kararlarında bir şaibe olup olmadığı yönünde çok yönlü araştırma ve soruşturmalar sürüyor.

PENSİLVANYA İÇİN İBRE TERSİNE DÖNDÜ!

5 Eylül'de Obama ve Erdoğan arasında yapılan görüşme sonrasında, ABD'de Pensilvanya için ibrenin ters döndüğüne yönelik işaretleri kısa bir süre sonra görebileceğimiz anlaşılıyor.