BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.423,37
HABER /  GÜNCEL

Ferguson polisi 'rutin şekilde ırkçı davranıyor'

ABD Adalet Bakanlığı 18 yaşındaki silahsız siyah bir gencin beyaz bir polis tarafından vurulduğu ve yargılanma kararına gerek olmadığının hükmedildiği Ferguson'da, emniyet ve yerel yargının ırkçı pratikler sergilediğini açıkladı.

Abone ol

ABD Adalet Bakanlığı silahsız siyah bir gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından haftalar süren olayların yaşandığı Ferguson kentinde polisin ve yerel yargının rutin bir şekilde ırkçı önyargılarla hareket ettiğini duyurdu.

Bakanlık yetkililerinden biri yetkililerin siyahlara karşı orantısız bir şekilde aşıır güç kullanıldığını ve küçük suçlar için yapılan cezalandırmaların kamu güvenliğinden çok para cezalarından kâr elde etmek nedeni ile yapıldığını söyledi.

Adalet Bakanlığı ayrıca siyahların haklarındaki davaların yerel mhakeme tarafından beyazlara göre yüzde 68 daha az şekilde düşürüldüğünü ve şehrin nezarethanesinde Nisan ile Eylül ayları arasında iki günden fazla tutulanların yüzde 95'inin siyah olduğunu ortaya koydu.

ABD'DE POLİSLER SİYAH ÖLÜMLERİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Ferguson'da geçen yaz 18 yaşındaki Michael Brown isimli genç beyaz bir polis olan Darren Wilson tarafından vurulmuştu. Brown'un vurulması kentte haftalar süren bir öfke dolu protestolara neden olmuştu. KAsım ayında ise polis memurunun eylate düzeyinde yargılanmasına gerek olmadığı hükmü verilmişti. Bu karar da geniş çaplı protestolara neden olmuştu.

Adalet Bakanlığı ise bir sivil haklar soruşturması başlatmıştı. Bu rapor o soruşturma kapsamında açıklandı.

KENDİ ÜLKESİNDE NEFES ALAMAYANLAR: ABD'NİN SİYAHLARI

Associated Press haber ajansı raporun eğer kent yönetimi tarafından kabul edilirse emniyette önemli değişiklikler için yol haritası olabileceğini yazdı.

Ajansa göre Ferguson kentinin nüfusunun yüzde 67'sini siyahlar oluşturuyor.

DARREN WILSON: 'VİCDANIM RAHAT'

Darren Wilson'a dair bakanlık raporunun ise daha sonra açıklanması bekleniyor.