BIST 10.295
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,57
HABER /  SPOR

Feneri ikinci Alex müjdesi

Fener müthiş bir transfere hazırlanıyor. O da en az Alex kadar tecrübeli bir isim ve ismi de Alex! İşte müthiş transfer;

Abone ol F.Bahçe, Terry ve Carvalho'nun arkasında forma şansı bulamadığından, ocakta Chelsea'den ayrılacağını açıklayan Brezilyalı stoper Alex için harekete geçti..

Ocak ayında transfer harekatına hazırlanan Fenerbahçe'de gündeme gelen yeni isim Chelsea'nin Brezilyalı stoperi Alex Da Diaz Costa... Sambacı, geçen sezon transfer olduğu Chelsea'de Terry ile Carvalho'nun arkasında kaldığı için ocak ayında takımından ayrılma kararı aldığını açıkladı. Bunun üzerine Kanarya harekete geçti. Ön liberoda Maldonado'yu gönderip, aynı bölgeye kaliteli bir yabancı almayı planlayan sarı-lacivertliler, Josico'yu da elden çıkararak yabancı kontenjanını açmayı ve Alex'i kadroya katmayı planlıyor.

DAHA ÖNCE ALAMADI
Fenerbahçe, sambacı futbolcuyla, Brezilya'nın Santos'takımında oynarken de ilgilenmiş ama yüksek bonservis bedeli nedeniyle transferi gerçekleştirememişti. Üstün fiziği ile kendi bölgesinde çok başarılı olan, ayrıca attığı kafa golleriyle tanınan Alex'e Avrupa'dan birçok kulübün de talip olması kesin gibi. Fenerbahçe bu transferi gerçekleştirebilirse, İtalya'dan transfer teklifleri alan Lugano'nun alternatifini yaratmış olacak. Uruguaylı oyuncu bir yere gitmezse de zaman zaman yaptığı hatalarla tepki toplayan Edu ile yolların ayrılması düşünülüyor. Alex konusunda teknik direktör Luis Aragones'in de olumlu rapor verdiği ve en kısa sürede alınmasını istediği öğrenildi.

PETKOVİÇ İÇİN GİZLİ PLAN

Volkan Demirel'in F.Bahçe için yetersiz olduğuna kesin olarak karar veren yönetim, kaleci arayışına başladı. Ancak sarı-lacivertliler, yabancı haklarından birini kalede kullanmak istemiyor. Volkan'dan daha iyi bir yerli kaleci de yok gibi. Bu durumda F.Bahçe yeni bir formül üzerinde düşünmeye başladı. Gözlerine 7 yıldır Türkiye'de oynayan Sivas kalecisi Petkovic'i kestiren Kanarya, Avustralyalı file bekçisini 'yerli' statüsünde oynatmanın yollarını arıyor. İlk formül, normalde '5 yıldır Türk vatandaşı olma şartı'nın; vatandaşlığa yeni geçmiş olsa da '5 yıl Türkiye'de oynamış olma' şeklinde değiştirilmesi. Aziz Yıldırım'ın başkanı olduğu Kulüpler Birliği'nden destek alması halinde bunu bir öneri haline getireceği bildirildi.