BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Fener'e Kadıköy'de sağlam darbe

Fenerbahçe, Kadıköy'de geçen senenin şampiyonu Bursaspor'u ağırladı.

Abone ol
Fenerbahçe, geçen sezonki kabusu tekrar yaşadı. Sarı lacivertliler, ligin son haftasında Bursaspor ile çekişirken, Trabzonspor'u konuk etmiş çok üstün oynadığı maçtan beraberlikle ayrılmış ve zirveyi yeşil beyazlılara teslim etmişti. Sarı lacivertliler, bu kez de Bursa karşısında üstün oynadığı maçtan 0-0 beraberlikle ayrılıp zirveyi Trabzon'a bıraktı.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan önce 10 maçta 10 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, Bursaspor karşısında da 3 puan alarak, hem galibiyet serisini 11'e çıkarmak hem de rakibinden geçen senenin rövanşını almayı hedefliyordu.

Ligin ikinci yarısında önemli bir düşüş yaşarak Fenerbahçe ve Trabzonspor ile girdiği şampiyonluk yarışında rakiplerinin gerisinde kalan son şampiyon Bursaspor ise 3 maçlık beraberlik serisinden sonra Fenerbahçe'yi devirerek hem 3 puanı hatırlamak hem de Kadıköy'de aldığı son galibiyeti yinelemek peşindeydi.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle Galatasaray ile yapılan derbi maçta forma giyemeyen ve lige verilen arada tedavi ve çalışmalarına devam eden Emre Belözoğlu yine forma giymezken, adelesinde yırtık tespit edilen Selçuk da kadroda yer almadı. Bursaspor'da ise sarı kart cezalısı Ömer Erdoğan ve Mustafa Keçeli zorlu maçta takımlarını yalnız bıraktı.

Maça taraftarının desteğiyle giren Fenerbahçe'nin hızlı bir başlangıç yapması beklenirken, konuk Bursa rakibine bu fırsatı vermedi ve ilk 20 dakikada Miller ve Ozan ile 2 kez gole yaklaşmayı başardı. Fenerbahçe ise eksiklerin çok olması ve sol kanatta Santos'un yalnız kalması nedeniyle istediği baskıyı kuramadı ve devre arasına 0-0 beraberlikle girildi.
İkinci yarıda Fenerbahçe baskısını artıdı ve Bursa'nın ileride top yapmasına izin vermedi. Ancak sarı lacivertliler de bu kez buldukları pozisyonları kullanamadı.

Kalan bölümde gol olmayınca mücadele 0-0 sona erdi.

Sarı-lacivertli ekip bu beraberlikle puanını 61 yaparken liderlik koltuğunu 63 puanlı Trabzonspor'a bıraktı. Bursaspor ise puanını 52'ye yükseltti.

KARŞILAŞMANIN AYRINTILARI
HABERİN DEVAMINDA...
[PAGE]



İLK YARIDAN DAKİKALAR


12. dakikada Volkan Şen ile verkaç yapan Miller’in ceza alanı dışından vuruşunda yerden giden topu, kaleci Volkan kontrol etti.

16. dakikada Ali Tandoğan’ın sağ kanattan ortasında arka direkte Ozan İpek’in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak, az farkla üstten auta gitti.

41. dakikada Andre Santos’un ortasında ceza alanı içinde yükselen Mehmet Topuz’un kafa vuruşunda top, az farkla üstten dışarı çıktı.
Kalan dakikalarda da gol olmayınca ilk yarı, golsüz berabere tamamlandı

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR AZ SONRA

56. dakikada sağdan Mehmet Topuz'un ortasında penaltı noktası üzerinde Alex'in kafa vuruşunda, altı pasta Semih'ten önce topa kafayla müdahale eden İbrahim, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

59. dakikada Mehmet Topuz'un ceza alanı dışından sağ çaprazdan sert şutunda, top az farkla üstten auta gitti.

61. dakikada soldan Yobo'nun ortasında ceza alanı içinde Niang'nın kafayla indirdiği topa altı pasta Alex'in yatarak yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Ivankov topu kontrol etti.

66. dakikada ceza alanı dışından sağ çaprazdan serbest vuruş kullanan Alex'in kaleye gönderdiği top, direğin üstünden auta gitti.

67. dakikada ceza alanı dışından Vederson'un şutunda, top yandan auta çıktı.

73. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Alex'in ceza alanına gönderdiği topa altı pasta Lugano'nun vuruşunda, kaleci Ivankov iki hamlede topu kontrol etti.

81. dakikada Niang'ın pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Gönül'nün sert şutunda, top uzak direğin yanından auta çıktı.

86. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında ceza alanında iyi yükselen Alex'in vuruşunda, Brezilyalı futbolcuyla beraber yükselen Serdar Aziz'ın sırtına çarpan topu kaleci Ivankov son anda direğin dibinden tokatlarken, savunma topu uzaklaştırdı.

87. dakikada Sercan'ın pasıyla ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Altidore'dan önce ileri çıkan kaleci Volkan Demirel, topu uzaklaştırdı.

90. dakikada Fenerbahçe'nin ceza alanın içinde kazandığı en direkt serbest vuruşta, Alex'in dokunduğu topa sert vuran Cristian'ın sert şutunda, meşin yuvarlak barajdan döndü.

Karşılaşma 0-0 berabere tamamlandı.

FENERBAHÇELİ ALEX 2. KEZ ''DALYA'' DEDİ

Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Alex de Souza, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile yaptıkları maçta 2. kez ''dalya'' dedi. Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli formayla Türkiye kariyerinde 200. lig maçına çıktı. Bu sezon 16. haftadaki Ankaragücü maçında (189. maçı) Uche'nin Fenerbahçe'deki 188 maçlık rekorunu geride bırakarak, Fenerbahçe formasıyla ligde en çok forma giyen yabancı futbolcu unvanını alan Alex, 2. ''dalya'' sevincini yaşadı.

FENERBAHÇE: 0-0 :BURSASPOR

Stat: Şükrü Saraçoğlu
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Andre Santos, Özer, Mehmet, Cristian, Niang, Alex, Semih
Bursaspor: İvankov, Ali Tandoğan, İbrahim, Serdar, Vederson, Volkan Şen, Ergiç, Svensson, Batalla, Ozan İpek, Miller