BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'de 'Kocaman' tartışma

Kendisinden, geçen sezon Daum ile yaşanan travmanın izlerini silmesi bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı.

Abone ol

Kendisinden, geçen sezon Daum üe yaşanan travmanın izlerini silmesi bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı. Halef, selefinin bir hayli gerisinde kaldı. Şimdi Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın geleceğinin ne olacağı, bir numaralı gündem konusu...

Fenerbahçe geçen sezon şampiyonluğu son maçta evinde Trabzonspor ile barebere kalarak yitirmiş ve bu ağır travmanın faturası Teknik Direktör Cristoph Daum'a kesilmişti. Alman hocanın sözleşmesi feshedilmiş yollanmış, yerine ise camianın içinden gelen efsane isimlerden Aykut Kocaman getirilmişti.

Beklentileri boşa çıkardı

Ancak büyük umutlarla görevine başlayan Kocaman, ilk yarı istatistikleri ile Daum'un bir hayli gerisinde kaldı.
Fenerbahçe geçen sezon Daum ile ligin ilk yarısını 17 maçta topladığı 37 puanla lider tamamlamıştı. Kocaman ise bu sezon sarı-lacivertlilerin başında 33 puan toplarken ilk yarıyı, Trabzonspor ve Bursaspor'un ardından 3'üncü sırada tamamladı.

Yine Kocaman'lı Fenerbahçe bu sezon ligin ilk yarısı bitmeden iki hedefine, önce Avrupa kupalarına ardından
da Türkiye Kupası'na veda etti. Geçen sezon Daum ise bu dönemde UEFA Avrupa Ligi'nde ve Türkiye Kupası'nda yoluna devam ediyordu.

Camiadan çatlak sesler


Bu durum, sarı-lacivertli camianın içinde de karşılığını buldu. Kocaman'a ve yönetime olan güven bir hayli sarsıldı, istifa söylentileri de ayyuka çıktı. Öyle ki Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen dün bir açıklama yaparak "Taraftarın sabrı artık kalmadı. Takım başarısızdır. Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman'ın istifası da artık çok yakındır" değerlendirmesini yaptı.

Başarısız olacağını söyledim Kocaman'a gösterilen sabrın hiçbir antrenöre gösterilmediğini belirten Şen, "Ben Aykut Kocaman'ın başarılı olamayacağını daha önceden söylemiştim. Nitekim de öyle oldu" ifadelerini kullandı. Biz de bu Şen bu açıklamaları ve ortaya çıkan istatistiki verileren ışığında, Aykut Kocaman'ın 17 maçlık performansını ünlü spor adamlarına sorduk. İşte yorumları:

YÖNETİME KARŞI GÜÇSÜZLER

Onur Belge (BUGÜN yazarı)


Fenerbahçe'nin durumunu anlamak için daha önceki yıllara bakmak gerekir. Başarılar da başarısızlıklar da yeni sezonun eseri değildir. Daun'un karnesi gönül desteğimizin çok fazla olduğu Kocaman'dan daha iyi. Bu noktada anlaşılıyor ki bizim çocuklar (Turan Sofuoğlu, Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen vs.) yönetimler karşısında güçlü olamıyorlar. Ne istedikleri gibi transfer yapabiliyor, ne de direkt başkanla bağlantılı olan futbolculara diş geçirebiliyorlar. O zaman otorite karmaşası oluyor. Bunun son örneği Kocamandır.

DAUM'UN HALİNİ ANLAYACAK

Engin VEREL (BUGÜN yazarı)


Daum'un takımını, Kocaman istediği adamlarla takviye etti. Başkan ve yönetimden de inanılmaz destek gördüğü halde Kocaman, Daum'un gerisinde kaldı. Hani bir laf vardır, "Etme bulma dünyası" diye. Aykut Kocamanın üstüne bir sportif ceo getirilecekmiş. Böyle olursa Kocaman üstünde sportif direktörken Daum'un neler çektiğini çok daha iyi anlayacaktır. Tabii ki en nihayetinde sorumluuk, gelenlere ve gönderilenlere karar veren merci olan kulüp başkanıdır. Başarısızlıktaki sorumluuk onundur.

NEYİ BEKLİYOR BİLMİYORUM

Müjdat YETKİNER (Fenerbahçeli eski futbolcu)


Başkan Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman'a sahip çıkıyor. "Çıkmalı mı?" diye sorarsanız "Çıkmalı" derim. Camiada devrim yapılacaksa, bazı şeyler değişecekse beklenmeli. Beklemek çözüm olur mu? Bilemem. Fenerbahçe'nin büyük bir revizyona ihtiyacı var. Bu revizyonda da en az 11 yetenekli futbolcu takviyesinde bulunulmalı. Çünkü şu andaki takım sahada bana güven vermiyor. Buna Aykut çözüm bulmalı. Neden hala yapmıyor bilmiyorum. Başkana "Transfer istemiyorum" diyor.

YILDIRIM'IN KALKANI OLDU

Hakan Bilal KUTLUALP (Fenerbahçeli eski yönetici)


Şu anki Fenerbahçe karnesi, Aykut Kocamaniın kötü olduğunu göstermez. Bana sorulduğunda "Kocaman, Fenerbahçe için hazır değil" demiştim. Başka bir kulübü şampiyon yapıp gelseydi gücü ve kredilibitesinin daha çok olacağını, camianın stresini kaldırabileceğini söylemiştim. Ama Aziz Yıldırım başarısızlıklarına kalkan yapmak için, tabiri caizse camianın gazını almak için ve de yeni gelecek hocanın dayatacağı transferleri parasızlıktan dolayı yapamayacağı için, tek çare olarak Aykut Kocaman'ı düşünmüştür.

AYKUT’U SAVUNAMIYORUM


Saffet SANCAKLI (Fenerbahçeli eski futbolcu)

Fenerbahçenin nereye gittiği sorusunu öncelikle bizzat takımın teknik direktörü Aykut Kocaman'a sormak lazım. Ben şahsen bir teknik direktör olarak onu savunmak istiyorum ama maalesef savunamıyorum. Bence istediği oyuncular da alındı ama ne yazık ki istikrarı sağlayamadı Acaba Aykut Kocamaniın bir eksiği mi var? Yoksa oyuncularını mı oynatamıyor? Akıllara bu sorular geliyor. Bunlara birer cevap bulmak lazım. Ve bu cevapları gözönüne alarak da yeniden bir değerlendirmeye gitmek gerekiyor.

“Brezilyalılar’ı sevmiyor!”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın başta Alex olmak üzere takımdaki Brezilyalı futbolcularla yaşadığı sorunlar gündemdeyken, Ankaraspor'dan eski öğrencisi Tita'dan kendisi hakkında şok bir iddia geldi. Şu an Antalyaspor'da kiralık oynayan Brezilyalı oyuncu, Kocaman'ın Brezilyalı oyuncuları sevmediğini öne sürdü. Ankaraspor'dan ayrılmasında Kocaman ile yaşadığı sorunların " etkili olduğunu ifade" eden Tita, "Fenerbahçe'ye Cristian ve Andre'yi gidip Brezilya'dan o getirdi. Sonra Andre ile sorun yaşadı, Baroni ile sorun yaşadı. Bilica'da da aynı şekilde. Hep Brezilyalı oyuncular mı sorunlu? Aykut Kocaman'ın diğer yabancılarla problem yaşadığını hiç görmedim. Bence Kocaman, Brezilyalılar'ı sevmiyor" diye konuştu.