BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.423,40
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ceza, iki takıma Avrupa yolunu açtı

UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'a men kararlarını onaylamasıyla birlikte, Bursaspor'a Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı doğdu. Ligi altıncı sırada bitiren Kasımpaşa ise Avrupa Ligi'ne katılacak.

Abone ol

UEFA Tahkim Kurulu'nun, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa'daki turnuvalardan belirli süreler için men edilmesini onaylamasıyla, Türkiye'den bu turnuvalara katılacak takımların sıralaması tamamen değişti.

Tahkim Kurulu, şike iddialarıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği, 1 yılı ertelemeli olmak üzere, cezasını 2 yıla indirdi.

Beşiktaş'a verilen 1 yıllık ceza ise aynen onaylandı.

Her iki kulübün de, Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a başvurması bekleniyor.

Ancak bu arada UEFA kararları uygulamaya konulacak.

Böylece, geçen sezonu Galatasaray'ın ardından ikinci tamamlayan Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi biletini kaybetmiş oldu.

Normal koşullarda, Fenerbahçe'nin yerini, lig üçüncüsü Beşiktaş alacaktı ancak siyah-beyazlı kulüp de ceza aldığı için, Şampiyonlar Ligi'ne yerel ligi dördüncü olarak bitiren Bursaspor gidecek.

Bu durumda, ligi beşinci ve altıncı sırada tamamlayan Kayserispor ve Kasımpaşa ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ile bazı yöneticiler hakkındaki yargı süreci Türkiye'de devam ediyor.