BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.400,50
HABER /  GÜNCEL

Fener Kay'seri'ye bağladı!

Sarı lacivertli ekip sahasında konuk ettiği Kayserispor'u mağlup etti ve kendi evinde kazanma rekorunu 33 maça çıkardı.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Kayserispor'la karşı karşıya geldi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı sarı lacivertli takım 4-0 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı ve evinde 33 maçtır yenilmeme istatistiğini de sürdürdü.

Karşılaşmada Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 10 ve 67. dakikalarda kaptan Alex de Souza, 77. dakikada Stoch ve 90. dakikada Bienvenu kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe maç eksiğiyle Beşiktaş'a kaptırdığı ikincilik koltuğunu puanını 45'e çıkararak geri aldı. Kayserispor ise bu mağlubiyetin ardından 26 puanda kaldı.

SANTRAFOR ALEX

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor ile yaptığı mücadelede sarı-lacivertli ekibin 11'inde forvet oyuncusu bulunmazken, Alex ve Stoch ileri uçta görev aldı.

Sakatlığı nedeniyle geçen hafta Manisaspor deplasmanında forma giyemeyen Alex, sakatlığının geçmesiyle Kayserispor maçında takıma dönerken, teknik direktör Aykut Kocaman Brezilyalı oyuncuyu orta alanın önündeki bölgede sahaya sürdü. Sakatlığı nedeniyle kadroda olmayan Serdar Kesimal'in yerine ise savunmada Bilica şans bulurken, Brezilyalı futbolcu Yobo ile birlikte görev yaptı.

SAVUNMANIN BÜYÜK HATASI

Kayserispor karşısına tempolu başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakibine üstünlüğünü kanıtladı. Kanat akınlarıyla rakip kaleye giden sarı lacivertli ekipte Caner ve Alex'in arkasında oynayan Stoch, Fenerbahçe'nin ataklarını sürükleyen isimler oldu.

Karşılaşmada ilk 10 dakikanın ardından ise sahneye çıkan Alex, maçtaki sessizliği akıllı bir golle bozdu.

11. dakikada Kayserispor savunmasından kaleciye gelen topu Navarro kontrol etti. Alex'in baskınısını görünce Güney Amerikalı file bekçisi topu ayağından açtı. Boşta kalan topa ayak koyan Alex de Souza, topu filelerle buluşturdu. 1-0

KAYSERİ OYUNA DENGEYİ GETİREMEDİ

Sarı lacivertli ekip golün ardından farkı açmak için rakip yarı sahaya daha fazla geçmeye başladı. Konuk ekip Kayserispor'da ise Amrabat gibi hızlı hücumcuların yokluğunda Sefa sarı kırmızılıların gol umudu olurken Gökhan Ünal ilk yarıda istediği topları alamadı.

İlk yarım saat geçildiğinde Kayserispor net gol pozisyonu üretmekte zorlanırken Fenerbahçe'de ise Stoch ve Gökhan Gönül'ün sürüklediği ataklar golle sonuçlanmadı.

Kalan dakikalarda iki takım da gol bulamayınca mücadelenin ilk yarısı 1-0'lık Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.

FAZLA TOP KAYBI

İkinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan başlayan Fenerbahçe, oyun kontrolünü rakibine kaptırmadı. İki takımın da zaman zaman etkili olduğu dakikalarda karşılaşma tempo kazandı.

İkinci yarıda iki takım da özellikle hücuma çıkarken fazla top kaybederek gol yollarında etkili olamadı.

ALEX VE STOCH KAYSERİ'Yİ BİTİRDİ

Karşılaşmada farkı açma çabalarını sürdüren Fenerbahçe, aradığı golü yine kaptan Alex'le buldu.

67. dakikada Stoch, sol çaprazdan ceza sahası içine çevirdi. Eren Güngör'ün eline çarpan topun ardından Fenerbahçe penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Alex de Souza, topu filelere göndererek farkı ikiye çıkardı. 2-0

Kayserispor'un direncinin kırıldığı dakikalarda ise sahneye bu kez Stoch çıktı.

77. dakikada ceza sahası sol çaprazında topu önüne alan Stoch, kaleye baktı... Rakibini geçerek kaleye sert bir şut gönderdi. İki direğin birleştiği noktaya giden top filelerle buluştu ve Fenerbahçe 3-0'lık üstünlüğü yakaladı. 3-0

Karşılaşmada ikinci yarıda oyuna giren Bienvenu'nun kafa vuruşu ise mücadelede son sözü söyledi. 4-0

Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol olmayınca mücadele 3-0'lık Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇIN İLK YARI ANLATIMI DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada Mehmet Topuz'un sağdan ortasında, ceza alanı içinde savunmada Hasan Ali'nin ters kafa vuruşu sonrası top az farkla direğin üstünden kornere çıktı.

11. dakikada Fenerbahçe, kaleci Navarro'nun hatasından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Bu dakikada çalımlarla ceza yayına kadar gelen Alex'in önündeki topa Khizanishvili müdahale ederken, ceza alanı içinde topu kontrol eden Pekarik, meşin yuvarlağı kaleci Navarro'ya verdi. Navarro topu ayağından çıkarmakta gecikince kaleciye pres yapan Alex, uzanarak Navarro'nun önündeki topa dokunup, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

12. dakikada savunmanın hatasında ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Topuz'un şutunda, kaleci Navarro uzanarak topu kontrol etti.

14. dakikada soldan Stoch'un ortasında, arka direkte Yobo'nun kafayla penaltı noktasına doğru gönderdiği topa Bilica'nın kafa vuruşunda, kaleci Navarro son anda dokunarak topu üstten kornere attı.

19. dakikada ceza alanı dışından Emre'nin vuruşunda, top yandan auta çıktı.

25. dakikada sağdan ceza alanına giren Gökhan Gönül'ün yerden ortasında, Alex'in üzerinden atladığı topu penaltı noktasına yakın yerde kontrol eden Cristian'ın vuruşunda, kaleci Navarro uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

31. dakikada sağdan ceza alanına giren Furkan'ın pasında, ceza alanı içinde topla buluşan Abdullah'ın vuruşunda kaleci Volkan Demirel'den dönen meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.