BIST 10.076
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.434,58
HABER /  GÜNCEL

Fener, Barcelona'yı dize getirdi

Fenerbahçe, uzun çabalar sonucu kaleci Rüştü'yü kadrosunda tutmayı başardı. Fener, Barcelona'ya karşı verdiği taktik savaşında, oyunu akıllı oynadığı için kazandı.

Abone ol

Sarı lacivertliler, kıran kırana süren 5 saatlik pazarlığın ardından İspanyollara kendi şartlarını kabul ettirdi. Barcelona’dan yılda 1 milyon 750 bin Euro alan Rüştü’nün parasının yarısını F.Bahçe karşılayacak.

TRANSFERİ yılan hikayesine dönen Rüştü Reçber konusunda yaşanan taktik savaşını Fenerbahçe kazandı. Sarı lacivertliler, Barcelona’yı dize getirdi ve kıran kırana süren 5 saatlik pazarlığın ardından milli kalecisini 1 yıl daha kiralık olarak kadrosunda tutmayı başardı.

Barcelona Kulübü’nün yöneticileri 2007 yılına kadar sözleşmesi bulunan Rüştü’yü ancak yıllık 1 milyon 750 bin Euro’luk ücretini karşılamaları durumunda F.Bahçe’ye verebileceklerini belirtirken sarı lacivertliler de geçen sezonki şartlarda kiralama teklifinde bulundu.

Geçtiğimiz salı günü Barcelona’ya giden ve İspanyol takımı ile idmana çıkan Rüştü’nün 1 yıl daha sarı lacivertli takıma kiralanması için F.Bahçe yönetimi önceki akşam devreye girdi. Barcelona Kulübü Başkanı Laporta’nın da katıldığı belirtilen ve 5 saat süren telefon görüşmesinin ardından sarı lacivertliler isteklerini kabul ettirmeyi başardı. Ardından Rüştü’nün iki menajeri Batur Altıparmak ile Metin Stamati önceki gece saat 01.00’de faks yoluyla sözleşme imzaladı. Tecrübeli kalecinin, geçen yılki şartlarda Fenerbahçe’ye kiralık verildiği belirtilirken, Rüştü’nün maaşın yarısı olan 875 bin Euro’luk kısmını F.Bahçe’den alacağı öğrenildi.

Barcelona’da sadece 3 gün geçirdikten sonra bugün İstanbul’a dönmesi beklenen Rüştü, aynı saatlerde Japonya’ya gidecek olan Barcelona’daki arkadaşlarıyla gelecek sezona kadar vedalaştı.

Kiralık da olsa Fenerbahçe’de oynayacağı için mutlu olduğunu söyleyen Rüştü, ‘Çünkü doğduğum kulübe dönüyorum. Bu yüzden bir çok kulübün teklifine çizik attım’ diye konuştu.

Barcelona Kulübü ile 2007 yılı haziran ayına kadar kontratı bulunan ve Fenerbahçe’ye 1 yıllığına daha kiralık verilen kaleci Rüştü Reçber, gelecek sezon Barcelona’da oynamayı umduğunu söyledi.

Rüştü, İspanyol basınında yer alan demecinde ‘Benim için zor bir karar oldu ama gelecek sezon burada olmak için kendime güvenim devam ediyor’ dedi.

Barcelona’da Teknik Direktör Frank Rijkaard’ın kafasındaki kadroya bir türlü girmeyi başaramayan Rüştü, ‘Barcelona’ya Başkan Laporta’nın desteğini hesaba katarak geldim ama kararı teknik direktörler veriyor’ değerlendirmesinde bulundu.

11 yılda 15 milyon Euro kazandı

F.BAHÇE’ye 11 yıl önce Antalyaspor’dan transfer olan Rüştü Reçber, sarı lacivertli takımda ilk 3 sezon düşük ücretle oynadı. Ali Şen’in başkanlığı bıraktığı yıl 1.5 milyon dolara imza atan milli kaleci, Aziz Yıldırım döneminde de aynı parayı aldı. Rüştü, son iki sezonunda 2.5 milyon Euro’luk kazancı ile dikkat çekti. Barcelona ile yıllık 1.750 milyon Euro’ya anlaşan tecrübeli file bekçisi, İspanya’da 1 yıl kaldıktan sonra F.Bahçe’de aynı parayı kazandı. Rüştü, 11 yıllık Süper Lig deneyiminde 15 milyon Euro’ya yaklaşan kazancı ile rekor kırıp tarihe geçti.

Fenerbahçe yere serdi

İspanya’da yayın yapan El Munda Deportivo Gazetesi, Rüştü’nün tıpkı geçen yıl olduğu gibi satın alma opsiyonlu kiralık olarak F.Bahçe’ye gittiği duyurulurken, milli kalecinin alacağı ücretin iki kulüp arasında eşit olarak paylaşılacağı belirtildi. Gazete bu şartların Barcelona açısından verilen sözlerde geri adım atma olarak değerlendirirken, ‘Fenerbahçe’nin soğuk kanlı ve aceleci olmayan tavrı, Barcelona Kulübü’nün gardını yere serdi’ ifadesiyle Katalan kulübünü eleştirdi.

Kurada Barcelona çıksın isterim

KIRAN kırana geçen pazarlıkların ardından 1 yıl daha Fenerbahçe’de kalan Rüştü Reçber’i sarı lacivertli takımla çıkacağı Şampiyonlar Ligi maçlarının heyecanı sardı. Fenerbahçe formasıyla Devler Ligi’nde forma giyecek olan milli kaleci, ‘Kura çekiminde Barcelona’yı ister misin?’ şeklindeki soruya, ‘Neden olmasın. Çok isterim’ karşılığını verdi.

Haber: Sadi Kemal Yaşar
Kaynak:
www.hurriyetim.com.tr