BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.383,89
HABER /  GÜNCEL

Felsefe öğretmenin hayalleri Köşk yolunda yıkıldı

Antalya’da yaşayan 25 yıllık felsefe öğretmeni bir kadın, cumhurbaşkanlığı için aday olmak istedi. Adaylığını duyurmak için TBMM’de 20 milll...

Abone ol

Antalya’da yaşayan 25 yıllık felsefe öğretmeni bir kadın, cumhurbaşkanlığı için aday olmak istedi. Adaylığını duyurmak için TBMM’de 20 millletvekiline mektup yazıp gönderen kadına olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapılmadı.
Bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanlığı’na aday olmaya hakkının olduğunu söyleyen kadın şimdi sosyal medya yoluyla adaylığını duyurma ve kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.
Antalya’da yaşayan 25 yıllık felsefe öğretmeni Ulviye Kafalı Olgun (44), 10 Ağustos’ta ilk turunun yapılacağı 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak istedi. Bu yıl Cumhurbaşkanı’nın ilk defa vatandaşlar tarafından seçilecek olmasıyla ümitlenen Olgun, T.C. Anayasası’nın 101. maddesinde Cumhurbaşkanı’nın vatandaşlar arasından da seçilebileceği düşüncesi ile bir cv ve mektup hazırlayıp bazı partilerin 20 milletvekiline mail yoluyla ilkini 25 Nisan ikincisini de 12 Mayıs tarihinde gönderdi.

MİLLETVEKİLLERİNDEN GERİ DÖNÜŞ OLMADI
Mail ile gönderdiği mektupta aldığı eğitimleri belirten Olgun, milletvekillerinden Cumhurbaşkanı olması için kendisini aday göstermelerini ve köşk yolunun açılması için yardım istedi. Bir süre bekleyen Olgun’a cevap gelmeyince partilerin halkla ilişkiler birimine de aynı maili gönderip dikkat çekmek istedi ancak bunda da başarılı olamadı. Duruma üzülen 25 yıllık öğretmen elini taşın altına koymak için aday olmak istediğini belirterek şöyle konuştu:
“Bir birey, kadın ve vatandaş olarak aldığım felsefe eğitiminin bana kattığı değerler ışığında bir takım sorunlar gördüm. Bu sorunlara bir kenarda durup bakmayı istemedim ve elimi taşın altına koymak istediğim için Cumhurbaşkanlığı seçimi varken aday olmaya karar verdim. Aday gösterilme talebimi Anayasa’nın 101. maddesinden hareketle vatandaşlarında Cumhurbaşkanlığına aday olabileceği düşüncesiyle bir mektup hazırladım ve bazı milletvekillerine mail olarak gönderdim. Hiç birinden cevap alamadım ve bu durum beni çok üzdü.”

“SADECE SEÇİMLERDE BAŞVURULAN SAYISAL ÇOĞUNLUKMUŞUZ”
Kendisine olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapılmadığı için milletvekillerine sitem eden Olgun, “Cevap alamayınca bazı partilerin basın ve halkla ilişkiler birimlerine mail attım. Belki milletvekilleri, danışmanları yoğun olduğu için görememişlerdir mailimi diye. Oradan da cevap gelmedi. Ben duyarlı bir insanım. Üzüldüm. Ben “Cumhurbaşkanlığı’na aday olmak istiyorum” diyen bir vatandaşım. Beni bile muhatap almayan vekillerimiz kimleri muhatap alıyorlar acaba. Şunu farkettim ki sadece seçimlerde başvurulan sayısal çoğunlukmuşuz” dedi.

“ADAYLIĞI KONUŞULAN İSİMLER HEP AYNI İNSANLAR”
Cumhurbaşkanlığı için isimleri geçen insanlara baktığını ve hepsinin zaten siyasetçi olduğunu söyleyen Olgun, vatandaşlara neden şans verilmediğini merak ettiğini anlattı. Vatandaşlar arasında daha çok fayda üretecek insanların olabileceğini de belirten Olgun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Adaylığı konuşulan kişilere bakıyorum hepsi zaten siyasetin içinde olan insanlar. Vatandaş sadece orası değil ki. Belki vatandaşın içerisinden daha çok fayda üretecek insanlar olabileceğini düşünüyorum. Vatandaşın arasından diyorlar ben o kadar mektup yazdım ama hiç kimse geri dönmedi”

“KÖŞK YOLUNDA UMUTLUYUM”
Olgun, Köşk’e çıkıp Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmak için hayal kurmaya devam ettiğini belirterek umutlarının tükenmediğini ve şansını zorlayacağını söyledi. Sosyal medya üzerinden kamuoyu oluşturmak için çalışma başlatacağını da duyuran Olgun, sözlerine şöyle devam etti: “Umutluyum. Medyanın ve sosyal medyanın gücüne güveniyorum. Hayallerim yıkılmadı hayal kurmaya devam ediyorum. İmkansız diye bir şey yoktur. Şansımı zorlayacağım. Bugünden itibaren sosyal medyayı kullanıp kamuoyu oluşturacağım.”

CUMHURBAŞKANI OLURSA İLK PROJESİ
Hayallerini bir gün gerçekleştirdiğinde ve Cumhurbaşkanı olursa ilk hayalini de anlatan Ulviye Olgun, “Cumhurbaşkanı olsaydım yürütmenin başı olarak eğitime el atardım. Çünkü her şeyin başı eğitim” diye konuştu.
Olgun’un bazı siyasi partilerin 20 milletvekiline gönderdiği ve hiçbir şekilde cevap alamadığını söylediği mektupta dikkat çekici şu ifadeler yer aldı:
“Milletimizin de iyiliği için bu yüce makamı hak ettiğimi düşünüyorum. Ülkemin umutsuz geleceğine bakarak mutsuz olmak yerine, değişim ve aydınlanma adına elimi taşın altına koyabilmem için bu görevi istiyorum. Böyle bir talepte bulunmamın ve bunu dile getirebilmemin belki de çılgınlık hatta delilik olarak algılanabilecek olduğunu bilmeme rağmen, aslında tam da böyle cesur ve farklı insanların bu makamlara getirilmesinin ülkem adına daha verimli olacağına inandığım için istiyorum. Hep bilinen alışılmış yüzlerin, tıpkı sinema ve medya dünyasında olduğu gibi, siyaset alanında da gelenekmişçesine ve sadece onlar bu konuda ehillermişçesine, halka sunulması anlayışını kırmak için istiyorum. Bunun ilk adımının benim size yazmam, sonra sizin beni aday göstermenizden geçtiğini bildiğim için kendime düşen kısmını yaparak, kalanını, önce size sonra da halkımıza bırakmak istiyorum. Aday göstermek için beni yetersiz bulduğunuz takdirde, nedenlerini elbette öğrenmek isterim.”
(İHA)