BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.496,69
HABER /  DÜNYA

Felaket orayı vurdu 300'den fazla ölü var

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de sel ve toprak kayması meydana geldi. Feci olayda 300'den fazla kişinin öldüğü bildirildi.

Abone ol

SİERRA LEONE'de uzun süredir devam eden şiddetli yağmurlar felakete yol açtı.

Toprak kayması ve sel nedeniyle Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da çok sayıda kişinin mahsur kaldığı belirtilmişti.  Sierra Leone'den bir yetkili yüzlerce kişinin öldüğünü açıkladı. 

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında ilk açıklanan rakamlara göre 312 kişi hayatını kaybetti. Can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Connaught Hastanesi'nde çalışan Adli Tabip Yetkilisi Sinneh Kamara, afette hayatını kaybedenlerin cesetlerinin hastane morguna sığmadığını belirterek ambulans yardımı çağrısında bulundu.

Sierra Leone devlet televizyonu da afet nedeniyle rutin programını yarıda keserek kayıp yakınlarını arayan ve cesetleri pirinç çuvallarıyla taşıyan kişilerin görüntülerine yer verdi.

Arama kurtarma çalışmalarına yardım etmeleri için bölgeye askerlerin gönderildiği belirtildi.

ORDU DA DEVREYE GİRDİ

Bugün sabah erken saatlerden itibaren, felaketin yaralarını sarmak için Sierra Leone ordusu da devreye girdi.

Sierra Leone Devlet Başkan Yardımcısı Victor Foh, toprak kayması ve sel nedeniyle muhtemelen yüzlerce kişinin öldüğünü doğruladı.

Sıklıkla sel felaketlerine maruz kalan Sierra Leone'de derme çatma inşa edilmiş yapılar toprak kaymalarında yıkılıyor. Kötü drenaj sistemleri nedeniyle özellikle yoksul bölgelerde, yağmurlu mevsimdeki sellerde insanlar hayatını kaybediyor. 2015'teki sel felaketinde de 10 kişi ölmüş, binlerce kişi evsiz kalmıştı.