BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fehman Hüseyin ( Bahoz Erdal ) kimdir?

PKK'nın yeniden yapılandığı dönemde üç liderden birisi olarak ismi geçen kod adı Bahoz Erdal olan Fehman Hüseyin iddiaya göre korumaları ile beraber öldürüldü.

Abone ol

Terör örgütü PKK’nın Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından sonra yeniden yapılandığı dönemde üç liderden birisi olarak kabul edilen Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin terörist öldürüldü. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin kimdir? Nasıl öldürüldü?

Bahoz Erdal kimdir?

Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin olan terörist lider 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı. Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Son olarakta Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı çeteci grubu yönetiyordu. IŞİD'e yakın sitelerde yer alan habere göre, Kobani'de IŞİD ile Kürt güçleri arasında süren çatışmalarda, PKK'nın en üst düzey üç isminden biri olan Bahoz Erdal (Fehman başkan) ani bir basınla öldürüldü. İddiaya göre, saldırıda Bahoz Erdal'ın yüzü parçalandı.