BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.398,51
HABER /  GÜNCEL

Federasyonu kilitleme planı

Fenerbahçe cephesinden gelen "8 takımın adı geçiyor ama bu sayı 12'yi bulacak" söyleminin perde arkası aralanıyor.

Abone ol

Etik Kurulu'na yeni takımlar hakkında şike ihbarları yağmaya başladı. Bu durum federasyonda, şikeye ceza konusunda kilitlemek için birilerince harekete geçirildiği dedikodularını gündeme getirdi. 

Ankara'daki kongrede bazı kulüp temsilcilerinin edindiği bilgiye göre, Sarı-lacivertliler dosyayı inceleyen Etik Kurulu'na ihbar mektupları gönderiyor.

İddianamede haklarında kovuşturmaya yer bulunmayan ve Etik Kurulu'nun da ilk raporunda bu nedenle dışarıda bıraktığı takımlarla ilgili bilgiler gönderildiği belirtiliyor.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de kongredeki konuşmasında benzer bir ifade kullanmış ve takım sayılarının artabileceğine dikkat çekmişti. Etik Kurulu'nun söz konusu yeni takımlar nedeniyle dosyayı büyütmesi ve yeni savunmalar istemesi muhtemel görünüyor.

Böyle bir durumda karar sürecinin uzaması da bekleniyor. İşte tam bu noktada Galatasaray'ın kongrede strateji hatası yaptığı da konuşuluyor.

"Sarı-kırmızılılar'ın bir seferlik önerilen eksi puan uygulamasına 'Evet' demesi gerekirdi" yorumları yapılıyor.

Çünkü öneriyi UEFA zaten onaylamış ve adı sürece karışmayan takımların Avrupa kupalarından men edilmeyeceğini TFF'ye yazıyla bildirmişti.

Şimdi ihbar mektupları yüzünden süreç uzarsa, UEFA'nın genel men cezaları vermesi ve Galatasaray'ın da muhtemel bir şampiyonluk durumunda Şampiyonlar Ligi'ne gidememe tehlikesi bulunuyor.