BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,66
ALTIN 2.400,28

Faydalarını duyunca her gün yiyeceksiniz

Faydalarını duyunca her gün yiyeceksiniz

Farklı şekillerde ve renklerde çeşitleri mevcut olan lahananın sağlığa faydaları saymakla bitmiyor.

Faydalarını duyunca her gün yiyeceksiniz

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler için lahana doğru bir tercihtir. 1 bardak doğranmış lahana 22 kalori içerir. Ayrıca lahana da bulunan lif midenin yavaş boşalmasına yardımcı olarak sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar. Lahana da su içeriği yüksektir bu durum sizi daha uzun süre tok tutmaya yarar. Kırmızı lahanadaki antosiyaninler, vücuttaki kardiyovasküler hastalığa neden olabilecek intihaplanmayı bastırır. Lahanadaki yüksek polifenol içeriği trombosit oluşumunu önlemeye yardımcı olur ve kan basıncını düşürür. Bu da, kardiyovasküler hastalık riskinizi düşürmeye yardımcı olur. Lahanadaki potasyum içeriği aynı zamanda vücudunuzdaki fazla sodyumun zararlı etkilerine karşı çalışarak kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Yüksek miktarda potasyum alımı, inme riskinde azalma ile ilişkilidir. Ayrıca lahana, kötü kolesterol seviyenizi düşürür ve iyi kolesterolün artırmasına yardımcı olur. Bu da zamanla kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur.

Faydalarını duyunca her gün yiyeceksiniz

Lahana beyniniz için iyidir. İyot bakımından zengin olan lahana, beyin fonksiyonlarını geliştirir ve sinir sistemini düzgün şekilde çalışır halde tutar. Alzheimer hastalığı ve bunama gibi nörolojik rahatsızlıkların önlenmesinde ve tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır. Lahanadaki K vitamini ve antosiyaninler zihinsel işleyişi ve konsantrasyonu artırmaya yardımcı olur. Aslında, K vitamini sinirleri hasar ve bozulmaya karşı koruyan sfingolipid üretimine yardımcı olur. Ayrıca lahana da zihinsel dayanıklılığı ve hafızayı geliştirmede önemli bir rol oynayan B vitaminlerine de sahiptir.

Faydalarını duyunca her gün yiyeceksiniz

Sindirim sağlığınızı geliştirmek istiyorsanız diyetinize mutlaka lahana ekleyin. Lahana, gut dostu çözülmeyen lifler ile doludur. Lif normal bağırsak hareketi geliştirmeye de yardımcı olur. Lahana su içeriğinden dolayı kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Ayrıca lahana mide yanması da dahil olmak üzere çeşitli sindirim problemlerini hafifletmeye yardımcı olan doğal anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Faydalarını duyunca her gün yiyeceksiniz

Lahananın antioksidan ve anti hiperglisemik özellikleri diyabet tedavisi için bir tedavi kaynağı sunar. Kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olur ve insülin üretimine yardımcı olur. Lahana içindeki lif içeriği ile şeker emilimini yavaşlattığı için şeker hastalığını önlemeye de yardımcı olur.