BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,73
HABER /  GÜNCEL

Fatura Fatih Terim'e kesiliyor

İsviçre, "Olayları başlatan Terim'dir" dedi. Fatih Hoca'ya 3 ay ila 2 yıl arasında, Türkiye'ye de 4-5 maç ceza gelebilir. Meclis de faturayı Fatih Terim'e kesiyor

Abone ol

Sporda Şiddet Komisyonu üyesi Ersin, "Terim ortamı gerdi" derken, Mehmet Ağar, "Havalimanında olanlardan da mı Terim sorumlu?" diyerek hükümeti suçladı.

Suçlu Fatih Terim

İşte İsviçre'nin şok raporu: "Olayları başlatan ve ortamı geren kişi Fatih Terim'dir..." Disiplin Kurulu bu rapora göre hareket ederse Terim'in iki yıl ceza alması gündemde.

Olaylı maçla ilgili Türkiye aleyhinde oluşan durumlardan biri de İsviçre Futbol Federasyonu'nun isimlerden şikayetçi olması. Bunların başında ise Milli Takımlar Baş Sorumlusu Fatih Terim geliyor. İsviçreliler de, olayları Terim'in körüklediğini iddia ediyor. Terim'in Bern'de oynanan maçtan beri ortamı gerdiği, İsviçre ve İsviçreli oyuncularla ilgili fair-play ruhuna aykırı açıklamalar yaptığı, İsviçreli FIFA Başkanı'nı tanımadığı öne sürüldü. Raporda ayrıca Terim'in hakemler için yaptığı "Ahlaksızlar" açıklamasının da dikkate alınması gerektiği ifade ediliyor.

BLEECKERE'E AFERİN FIFA


Disiplin Kurulu'nun 'kişisel şikayet' olarak inceleyeceği rapor sonucunda Terim'e 3 ay ile 2 yıl arasında 'hak mahrumiyeti cezası' gelebileceği söyleniyor. Ancak Terim'e sadece uyarı yapılacağı da iddialar arasında. Gelişmelerin en önemli noktası ise FIFA'nın dosyayı ikiye ayırması. FIFA, TFF ile ilgili 'evsahipliği', Terim ve oyuncular için de 'kişisel tahrik ve saldırı' olmak üzere 2 ayrı raporu inceleyecek. Öte yandan maçın hakemi Bleeckere dün Zürih'e giderek raporunu sundu. Belçikalı hakemin FIFA merkezinde çok iyi karşılandığı ve Türkiye-İsviçre maçındaki performansından dolayı da yüksek not aldığı vurgulandı.

Alpay, Fatih ve Emre yandı

FIFA'nın olaylarda aktif şekilde yer aldıklarını saptadığı Alpay'a ömür boyu, Fatih Tekke ve Emre'ye 10'ar maç ceza vereceği iddia edildi.

Koridor önünde başlayan kavgada tüm görüntülere takılan ve gözlemcilerin raporlarına yansıyan isimler olan Alpay'a ömür boyu, Emre ve Fatih'e de ilk etapta 10 maç ceza verileceği öne sürülüyor. Öte yandan İsviçre basını da kafile doktoruna tekme attığı için kaleci Volkan'a da ceza geleceğini yazdı. Ayrıca maç içinde İsviçreli bir futbolcuya kasti tekme attığı için Tümer'e de ceza geleceğini yazdı. Mehmet Özdilek'e tekme atan Huggel'in de 4-5 maç ceza alacağı ifade ediliyor. Huggel Alman basınına yaptığı açıklamada, "Arkadaşıma çelme takıldığını gördüm. O an panikle ben de vurdum. Sanırım bana da büyük ceza verilir" şeklinde konuştu.